2020: Η χρονιά που φεύγει σε ένα συγκλονιστικό βίντεο 4 λεπτών

0
52

Το 2020 είναι αναμφισβήτητα ένα έτος που άλλαξε την ανθρωπότητα και θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά της πανδημίας, που ξεκίνησε από την Κίνα και εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη, προκαλώντας πόνο, τρόμο και μοναξιά. Υπήρχαν βέβαια και άλλα γεγονότα, που συγκλόνισαν τον κόσμο, τη χρονιά που φεύγει.

Από τις φωτιές στην Αυστραλία και τον Αμαζόνιο, τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό, τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και το κίνημα black lives matter, τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ και του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Ελβετός καλλιτέχνης Cee-Roo, που είναι γνωστός για τη δημιουργία μουσικής με ήχους του πραγματικού κόσμου, δημιούργησε ένα συγκλονιστικό βίντεο διάρκειας 4 λεπτών, με τις εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό μας.

Μεταξύ αυτών, η μάχη των γιατρών και νοσηλευτών, οι έρημες πόλεις, οι άνθρωποι στα μπαλκόνια να παίζουν μουσική και να εμψυχώνουν ο ένας τον άλλον, αλλά και η ερμηνεία του Αντρέα Μποτσέλι στον άδειο καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Οι υψωμένες γροθιές των πολιτών και τα πυροτεχνήματα, στο τέλος του βίντεο, “γεννούν” την ελπίδα, ότι η ανθρωπότητα θα τα καταφέρει.

enikos

Πηγή: madata.gr