Αχαΐα: Σε εξέλιξη η φωτιά στο Κυπαρίσσι – Υπό μερικό έλεγχο στη Βελά

0
21

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πυροσβεστική εξαιτίας δύο μεγάλων πυρκαγιών στην Αχαΐα.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούσαν σε δύο διαφορετικά πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, που εκδηλώθηκαν σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Κυπαρίσσι του δήμου Ερυμάνθου και Βελά του δήμου Αιγιαλείας, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά στην περιοχή Βελά του δήμου Αιγιαλείας στην Αχαΐα, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Η πυρκαγιά στο Κυπαρίσσι ξεκίνησε από δέντρο που ξεριζώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ. Οι νότιοι άνεμοι που φτάνουν τα 7 μποφόρ βοήθησαν στην εξάπλωση της φωτιάς που έχει δημιουργήσει μέτωπο 4 χιλιομέτρων. Τώρα καίει πευκοδάσος και κατευθύνεται στο χωριό Καλούσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, πάνω από το μέτωπο της φωτιάς στο Κυπαρίσσι επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Καναντέρ», τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Επίσης, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από περίπου 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

πηγή: in.gr

Πηγή: madata.gr