Αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία: Βρέθηκαν συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη από την πτήση της Sriwijaya Air

0
72

Οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας έχασαν την επαφή με ένα αεροσκάφος της εταιρείας Sriwijaya Air, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα, σήμερα Σάββατο, μετέδωσαν τα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα.

 Ο  πλοίαρχος Έκο Σούρια Χάντι, ο διοικητής της ακτοφυλακής της Τρισούλα, είπε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη στη θάλασσα.

 Το αεροπλάνο, που εκτελούσε πτήση εσωτερικού από την Τζακάρτα στο Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεο, χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά τις 14.30, τοπική ώρα (9.40 ώρα Ελλάδας), όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών Αντίτα Ιραβάτι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για συντρίμμια που έχουν βρεθεί στην θάλασσα. Τοπική εφημερίδα αναφέρει ότι έπεσε σε ένα νησάκι στα Χίλια Νησιά, στα νότια της χώρας.

Η εταιρεία Sriwijaya ανέφερε ότι συλλέγει πληροφορίες για την πτήση αυτή προτού να προβεί σε κάποια ανακοίνωση. Το αεροπλάνο είχε ως τελικό προορισμό το Ποντιάνακ, στην επαρχία του Δυτικού Καλιμαντάν

Το αεροπλάνο είχε ως τελικό προορισμό το Ποντιάνακ, στην επαρχία του Δυτικού Καλιμαντάν με 59 επιβάτες.

Ανάμεσά τους βρίσκονται πέντε παιδιά και ένα μωρό

 Πρόκειται για ένα Boeing 737-500 ηλικίας 26 ετών.

Υπάρχει μεγάλος φόβος πως το αεροπλάνο έπεσε στη θάλασσα. Λίγο πριν χαθεί, το Flightradar24 ανήρτηση στο twitter πως το αεροπλάνο έπεσε 10.000 πόδια σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Πηγή: madata.gr