Άφαντος ο καλλιτέχνης στη Νέα Μάκρη. Θρίλερ η εξαφάνισή του

0
47

Ο Κώστας Μπιμπίκος 53 χρόνων, επισκέφθηκε έναν φίλο του στην περιοχή Ζούμπερι, τον είδαν κάποιοι γνωστοί του και μετά εξαφανίστηκε.

Οι συγγενείς του αγαπητού σε όλους Κώστα, έγιναν ντέντεκτιβ οργώνοντας κυριολεκτικά περιοχές της Αττικής, για να μάθουν την αλήθεια.

Ο αγνοούμενος καλλιτέχνης και πρώην υπάλληλος του δήμου της περιοχής, είχε στο παρελθόν δικό του συγκρότημα με ρέγκε μουσική.

Χάθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και οι αντιφατικές μαρτυρίες των φίλων του που τον είδαν τελευταίοι, δυσκολεύουν την έρευνα και η περιοχή καλύπτεται από ομίχλη.

Η επιτόπια έρευνα της εκπομπής, είναι αποκαλυπτική.

Ο τελευταίος μάρτυρας στο «Τούνελ»…

Το «Τούνελ» εντόπισε τον φίλο του αγνοούμενου που δεν είχε μιλήσει στους συγγενείς. Είναι και ο άνθρωπος που τον είδε για τελευταία φορά πριν τα ίχνη του χαθούν.

«Την ημέρα που χάθηκε, εγώ ήμουν ο τελευταίος που τον είδε. Κατέβαινε από πάνω πεζός. Ήρθε προς το σπίτι μου και βγήκα έξω να μιλήσουμε. Τα είπαμε για λίγο και μου ανέφερε πως θα πήγαινε προς τα κάτω, προς το Ζούμπερι με τα πόδια. Από εκείνη την ημέρα δεν τον έχω ξαναδεί. Μετά από τρεις – τέσσερις ημέρες ήρθε ο αδελφός του από εδώ και είπε στην αδελφή μου και τη μητέρα μου, πως ο Κώστας χάθηκε. Τότε πληροφορήθηκα κι εγώ για την εξαφάνιση», τόνισε ο μάρτυρας.

Ο ίδιος έδειξε στην κάμερα της εκπομπής και τα πιθανά σημεία που θα μπορούσε να βρίσκεται ο αγνοούμενος, αλλά και την κατεύθυνση που τον είδε να ακολουθεί.

«Από εδώ υπάρχει μία κατασκήνωση, που είναι κλειστή για χρόνια. Αν είχε πάει εκεί, θα είχε βρεθεί. Εγώ τον είδα να στρίβει προς τα κάτω και να απομακρύνεται πεζός.»

Ο φίλος του κάνει λόγο για έναν πολύ αγαπητό νέο, που δεν είχε προβλήματα με κανέναν.

«Είχε κι άλλους φίλους πέρα από εμένα. Όλοι τον ξέραμε εδώ στη γειτονιά. Δεν μου είχε πει πως τον προβλημάτιζε κάτι και αυτό είναι το περίεργο, δεν είχε κάποια έγνοια ή κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ήταν άκακο παιδί, του είχαν κάνει πράγματα, εκείνος δεν πείραζε ποτέ κανέναν», κατέληξε.

Ο φίλος: Τους είδα μαζί σε αντίθετη πορεία…

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής βρέθηκε στο σπίτι του καλού φίλου του Κωνσταντίνου Μπιμπίκου. Είναι ο άνθρωπος με τον οποίο ήπιε καφέ, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του. Η μαρτυρία του είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είδε προς τα πού και με ποιον έφυγε.

«Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου ήρθε σπίτι μου περίπου στις τρεις με τέσσερις το μεσημέρι. Έκατσε ένα μισάωρο και μου είπε ότι πρέπει να πάει στον αδελφό του στην Αθήνα», αναφέρει ο Γιώργος Καρυκιάς και περιγράφει τι έγινε μόλις ο Κώστας αποχώρησε από το σπίτι του:

«Τον είδα να πηγαίνει αντίθετα προς τα κάτω και σκέφτηκα ότι θα πάει τελικά στον γείτονα και φίλο του. Μετά από περίπου μισή ώρα τους βλέπω μαζί να ανεβαίνουν προς τα πάνω. Από τότε τον έχασα. Αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο αδελφός μου, που τους είδε».

Το σημείο που κατευθύνθηκαν, δεν το γνωρίζει.

«Αλλά έχουν ξαναπάει εκεί», λέει ο Γιώργος Καρυκιάς και συμπληρώνει:

«Ίσως είχαν ραντεβού στο δάσος. Ο Κώστας είχε χρήματα επάνω του εκείνο το Σάββατο. Όλα αυτά τα έχω πει στην ΕΜΑΚ που πραγματοποιήσαν την έρευνα, αλλά η Αστυνομία δε με έχει ενοχλήσει».

Ο τελευταίος μάρτυρας: Εγώ κοιμήθηκα… Δεν ξέρω τι λένε… 

Μετά τις αποκαλύψεις του φίλου του αγνοούμενου, ο ρεπόρτερ του «Τούνελ», επέστρεψε στον τελευταίο μάρτυρα για διευκρινίσεις.

Διαψεύδει τον μάρτυρα που είδε τον ίδιο και τον αγνοούμενο να ανεβαίνουν παρέα το βουνό και δίνει τη δική του απάντηση για το απόγευμα του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου.

«Πήγαμε μία βόλτα μέχρι τη στροφή έξω από το σπίτι του Γιώργου και κατεβήκαμε προς τα κάτω. Εγώ μπήκα μέσα στο σπίτι και ο Κώστας έκατσε εδώ ακριβώς ψάχνοντας τα πράγματά του και μετά έφυγε προς τα κάτω. Εγώ κοιμήθηκα μετά. Δεν ξέρω τι λένε.»

Ο μάρτυρας χαρακτηρίζει τον Κώστα ως ένα παιδί που δεν θα εξαφανιζόταν και εκτιμά ότι ίσως του έχει συμβεί κάτι κακό.

«Να γυρίσει πίσω γιατί ανησυχούν οι φίλοι του κι εγώ και η γειτονιά. Θέλω να γυρίσει πίσω. Να τον δούμε να περπατάει.»

Ο αδελφός: Νιώθω μέσα μου ότι ζει…

Ο Κώστας, όπως περιγράφει και ο αδελφός του, Γιώργος, είναι καλλιτεχνική φλέβα. Του άρεσε πολύ η μουσική, έπαιζε κιθάρα και παλαιότερα είχε δημιουργήσει συγκρότημα και έπαιζαν reggae.

Το σπίτι του αγνοουμένου ελέγχθηκε από την πρώτη στιγμή, όμως δεν υπάρχουν ίχνη πάλης ή κάτι που να μαρτυρά πως ο Κώστας αιφνιδιάστηκε.

«Δεν ήθελε να φύγει, να τα αφήσει όλα πίσω», λέει ο Γιώργος Μπιμπίκος και συνεχίζει:

«Είχε σταματήσει να εργάζεται στο Δήμο και περίμενε τη σύνταξή του. Βγήκε η σύνταξη, έχουν μπει χρήματα στο λογαριασμό του, αλλά δεν έχει κάνει καμία τραπεζική συναλλαγή».

Τα δύο αδέλφια είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους.

«Το νιώθω μέσα μου ότι είναι καλά. Ίσως, όμως, έχει χάσει το μυαλό του. Δεν εξηγείται αλλιώς που τριγυρνούσε μία εβδομάδα μόνος του εδώ στην περιοχή πριν εξαφανιστεί. Κάπου έτρωγε και κοιμόταν.»

Οι μαρτυρίες που έφτασαν τόσο στο «Τούνελ», όσο και στην οικογένεια είναι πολλές, όμως οι έρευνες ήταν άκαρπες.

«Πιστεύω τις μαρτυρίες γιατί είναι από ανθρώπους που τον ξέρουν καλά. Επίσης ο αδελφός μου έχει χαρακτηριστική φιγούρα. Δεν τον μπερδεύεις εύκολα. Εγώ πιστεύω μέσα μου ότι κάπου είναι. Εισπράττω θετική ενέργεια απ’ όλους για τον αδελφό μου. Αν κάποιος ξέρει κάτι, να το πει. Καλό ή κακό», λέει ο Γιώργος Μπιμπίκος.

Ο αγνοούμενος που ζούσε μόνος του στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης, έχει ύψος 1.68, μακριά μαύρα μαλλιά τύπου ράστα και καστανά μάτια. Πιθανόν την ημέρα που χάθηκε να φορούσε πορτοκαλί μπουφάν.

Για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Missing Alert.

Πηγή: madata.gr