Αφγανιστάν: Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στη χώρα των Ταλιμπάν – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

0
117

Δύο κορίτσια από το Αφγανιστάν που μένουν πλέον στην Ελλάδα περιγράφουν πως είναι να είσαι γυναίκα στη χώρα των Ταλιμπάν.
«Δεν είμαι ασφαλής στη χώρα μου και έπρεπε να την εγκαταλείψω για να έρθω εδώ, εξαιτίας των Ταλιμπάν», είπε η Ζάχρα.

Πριν δεν φορούσε μπούργκα. Έχει φίλες που ζουν στο Αφγανιστάν, οι οποίες φοβούνται να κυκλοφορήσουν μόνες τους έξω, χωρίς τη συνοδεία άντρα.

«Οι περισσότεροι τραυματιστήκαμε ψυχολογικά. Είναι σαν να είσαι σε πόλεμο και να προσπαθείς να επιβιώσεις από αυτή την κατάσταση», είπε η Φατίμα, η οποία ήρθε με βάρκα στην Ελλάδα και έμεινε στο camp της Μόρια.

«Θυμάμαι μία γυναίκα τραυματισμένη με δύο παιδιά που δεν μπορούσε να περπατήσει και δεν την βοήθησε κανείς», εξομολογήθηκε.

«Για τους Ταλιμπάν η γυναίκα δεν είναι άνθρωπος, αλλά αντικείμενο. Νιώθω θυμό για τη βία που ασκείται στις γυναίκες από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Οι άνθρωποι που κρεμάστηκαν από αεροπλάνα στην προσπάθειά τους να φύγουν από τη χώρα, το έκαναν για να σώσουν τη ζωή τους. Οι γονείς που έδωσαν τα μωρά τους σε Αμερικανούς στρατιώτες σκέφτηκαν ότι πρέπει να επιβιώσουν αυτά και ας μην τα καταφέρουν οι ίδιοι», κατέληξε.

Πηγή: madata.gr