Αυστραλία: Συλλήψεις και πρόστιμα καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά των αυστηρών μέτρων καραντίνας

0
55

Οι αστυνομικές Αρχές στη Βικτόρια συνέλαβαν 74 ανθρώπους και επέβαλαν πρόστιμα σε άλλους 176 γιατί παραβίασαν τα μέτρα προστασίας από τον νέο κορωνοϊό, καθώς συνεχίζονται, για δεύτερη ημέρα, στη Μελβούρνη, οι κινητοποιήσεις εναντίον της καραντίνας.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών πέρασαν ανάμεσα στους πάγκους των πωλητών, στην γνωστή αγορά Κουίν Βικτόρια της πόλης, προτού να ξεσπάσουν οι συγκρούσεις με τους διαδηλωτές. Κάποιοι «βομβάρδιζαν» τους αστυνομικούς με φρούτα και λαχανικά, όπως δείχνουν τα πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία της Βικτόρα ανέφερε ότι στις ταραχές συμμετείχαν περίπου 200-250 άνθρωποι. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν τραυματισμοί μεταξύ των αστυνομικών. «Ήταν πολύ απογοητευτικό να βλέπουμε τους ανθρώπους όχι απλώς να διαμαρτύρονται αλλά να θέτουν τη ζωή των ίδιων και των άλλων κατοίκων της Βικτόριας σε κίνδυνο, παρά τις προειδοποιήσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση αυτήν.

Το Σάββατο, έγιναν 14 συλλήψεις κατά τη διάρκεια μικρών κινητοποιήσεων στην πόλη. Τα περιοριστικά μέτρα στη Βικτόρια αναμένεται να χαλαρώσουν από αύριο, καθώς ο αριθμός των νέων μολύνσεων από Covid-19 έχει μειωθεί. Σήμερα ανακοινώθηκαν 41 νέα κρούσματα και 7 θάνατοι, ενώ στις αρχές Αυγούστου τα κρούσματα έφταναν ακόμη και τα 700 σε μία ημέρα.

Στη Βικτόρια έχει καταγραφεί περίπου το 75% όλων των κρουσμάτων της Αυστραλίας (συνολικά είναι 26.600) και το 90% των συνολικά 810 θανάτων. Η Μελβούρνη παραμένει σε αυστηρή καραντίνα εδώ και έξι εβδομάδες. Τα μέτρα θα συνεχιστούν, όμως από αύριο θα διπλασιαστεί, στις δύο ώρες ημερησίως, ο χρόνος που μπορούν να περνούν οι πολίτες εκτός της κατοικίας τους. Επίσης, θα μειωθεί κατά μία ώρα η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Πηγή: madata.gr