Αυστραλία – Ξύλο για τον Τζόκοβιτς. Φήμες για εκ νέου σύλληψή του

0
50

Ο απόλυτος… πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Αυστραλία, με την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς να κυριαρχεί στην επικαιρότητα.

Οι εξελίξεις φαίνεται πως έφεραν την «έκρηξη» των οπαδών του «Νόλε», οι οποίοι μαζεύτηκαν έξω από το κτίριο όπου βρισκόταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πλήθος κόσμου, μεταξύ τους Σέρβοι και Έλληνες, περικύκλωσαν ένα μαύρο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια, στο οποίο θεώρησαν ότι βρισκόταν ο σέρβος τενίστας.

Η Αστυνομία ωστόσο έδρασε αμέσως και μπήκε σαν τείχος μπροστά από το αυτοκίνητο κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού για να τους απομακρύνει, κάτι που εντέλει και έγινε.

Δικαιώθηκε σήμερα ο Νόβακ Τζόκοβιτς από το δικαστήριο της Μελβούρνης και έχει πλέον το δικαίωμα να πάρει μέρος στο αυστραλιανό Open.
Υποστηρικτές του Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζουν στο άκουσμα της απόφασης ανατροπής της ακύρωσης της βίζας του Σέρβου τενίστα, που του δίνει το δικαίωμα να αγωνισθεί στο Αυστραλιανό Όπεν και να διεκδικήσει τον δέκατο τίτλου του στη διοργάνωση.

Αμέσως η είδηση έκανε το γύρο της Αυστραλίας και κατά επέκταση το γύρο του κόσμου.

Ωστόσο λίγο αργότερα από το περιβάλλον του Σέρβου προέκυψε η πληροφορία ότι ο Τζόκοβιτς συνελήφθη εκ νέου από τις Αρχές της Αυστραλίας, κάτι που πάντως διαψεύδεται για την ώρα από την Κυβέρνηση και την Ομοσπονδία Τένις της χώρας.

«Μετά την απόφαση του δικαστηρίου αρχίσαμε να πανηγυρίζουμε, αλλά η πληροφορία που ήρθε από τον Νόλε έλεγε ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή, καθώς τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ύστερα μάθαμε την πληροφορία της νέας σύλληψής του και της απέλασής του και πως η κυβέρνηση της Αυστραλίας σκοπεύει να του απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια. Δεν ξέρω όμως με ποια λογική», είπε ο αδερφός του τενίστα, Τζόρτζε.

Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται στο γραφείο των δικηγόρων του, το οποίο φυλάσσεται από σεκιούριτι. Η απόφαση του δικαστή Άντονι Κέλι ελευθερώνει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και διατάζει τη Συνοριακή Αρχή να επιστρέψει τα ταξιδιωτικά έγγραφα στον Σέρβο καθώς και τη visa.

Ωστόσο αυτή μπορεί να ανατραπεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης της χώρας. Πλέον, η Υπουργός Εσωτερικών Κάρεν Αντριους καλείται να πάρει την απόφαση και να επιμείνει στην απέλαση του Τζόκοβιτς που σημαίνει ότι ο κορυφαίος τενίστας στον πλανήτη δεν θα μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η αθώωση του Τζόκοβιτς φυσικά έγινε πρώτο θέμα στα σέρβικα ΜΜΕ που κάνουν λόγο για δικαίωση.

Ο δικαστής, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την απόφαση της Κυβέρνησης να ακυρώσει τη visa του Τζόκοβιτς και τον απελευθερώνει άμεσα από την μεταναστευτική κράτηση που βρισκόταν τις τελευταίες 4 μέρες. Στο σκεπτικό της απόφασης ο δικαστής χαρακτήρισε παράλογη την ακύρωση, καθώς δεν δόθηκε αρκετός χρόνος στον Σέρβο τενίστα για να απαντήσει στην προειδοποίηση της ακύρωσης.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν αρκετά έγγραφα της υπόθεσης όπως και το θετικό PCR τεστ του Νόλε από της 16 Δεκεμβρίου.

Πηγή: madata.gr