Αυστρία – Οι ανεμβολίαστοι μένουν σπίτι. Τα Lockdown της Ευρώπης

0
65

Στην Αυστρία έχει επιβληθεί lockdown στους ανεμβολίαστους επιτρέποντάς τους να πηγαίνουν μόνο σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και στη δουλειά τους,
Για όσα διαδραματίζονται στην Αυστρία μίλησε ο Γιάννης Χατζηλάρης, ο οποίος εργάζεται αυτό το διάστημα σε επαρχία της Αυστρίας, πολύ κοντά στα σύνορα με την Γερμανία.

Ο καιρός είναι πρωτόγνωρα διαφορετικός, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα. Είναι μία μικρή επαρχία με αρκετά κρούσματα, δήλωσε και πρόσθεσε πως αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χαμόγελο.

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και ο εφιάλτης του κορoνοϊού επιστρέφει για πολλές χώρες στην Ευρώπη, στην Αυστρία έχει επιβληθεί σκληρό lockdown για τους ανεμβολίαστους. Όπως τόνισε ο κ. Χατζηλάρης υπήρξαν διαμαρτυρίες, ενώ στην Αυστρία οι ανεμβολίαστοι υποχρεούνται σε testing κάθε μέρα.

Στην Αυστρία οι Αρχές επιβάλλουν lockdown στους ανεμβολίαστους επιτρέποντάς τους να πηγαίνουν μόνο σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και στη δουλειά τους, ενώ στην Ολλανδία μπαρ και εστιατόρια κλείνουν πλέον στις 20:00 το βράδυ.
Εντατικοί είναι οι έλεγχοι την πρώτη μέρα της εφαρμογής καθολικού lockdown στους ανεμβολίαστους.  Η αστυνομία έλεγχε τους επιβάτες των μέσων μεταφοράς αλλά και τους ιδιοκτήτες και τους θαμώνες των χώρων εστίασης.

Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του καγκελάριου Σάλενμπεργκ είναι τα πιο αυστηρά σε όλη την Ευρώπη, καθώς οι ανεμβολίαστοι άνω των 12 ετών μένουν σπίτι και αποκλείονται από τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, την εστίαση, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια.

Παράλληλα, υποχρεωτικός είναι ο εμβολιασμούς στους υγειονομικούς. Το πρόστιμο φτάνει στα 500 ευρώ, ενώ η άρνηση ελέγχου τιμωρείται με πρόστιμο 1.450 ευρώ.

«Πρέπει να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού. Είναι ντροπιαστικά χαμηλό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ.

Την πρώτη μέρα των νέων μέτρων διοργανώθηκε διαδήλωση έξω από την καγκελαρία στη Βιέννη. Είμαστε εναντίον της τωρινής κυβέρνησης που μας οδηγεί στην καταστροφή και στο οικονομικό χάος ανέφερε μια διαδηλώτρια.

Στην Ολλανδία από το Σάββατο τα καταστήματα εστίασης και μπαρ από τις 8 το βράδυ προκαλώντας δυσφορία στους ιδιοκτήτες. Ήμασταν “κλεισμένοι” ( όλες τις μέρες) γιατί έχουμε πολύ καλή κουζίνα και τώρα χρειάζεται να κλείνουμε δύο ώρες νωρίτερα» ανέφερε η Μπάρμπαρα Κίτζερ που εργάζεται σε μπαρ.

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση αυστηρών περιορισμών στους ανεμβολίαστους και στη Γερμανία, καθώς και τα τρία κόμματα φαίνεται ότι συμφωνούν στην επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ακόμα και στα ΜΜΜ.

Τέλος, επιστρέφει η μάσκα στα δημοτικά της Γαλλίας, ενώ λουκέτο στα νυχτερινά κέντρα και τηλεργασία μέχρι τα Χριστούγεννα προτείνει η ειδική επιτροπή στο Βέλγιο.

Πηγή: madata.gr