Αυτή η εφαρμογή σου δείχνει με ποιο έργο τέχνης μοιάζεις

0
131

Τι θα έλεγες αν μάθαινες ότι το πρόσωπο σου μοιάζει με κάποια μορφή πάνω σε κάποιο έργο τέχνης; Μπορείς να κάνεις αυτή την ιδιαίτερη αναζήτηση.

Η Google έχει δημιουργήσει την εφαρμογή “Αrt Selfie” (εμπεριέχεται στο Google Arts & Culture) η οποία ανακαλύπτει τους… σωσίες των χρηστών, αναζητώντας τους σε δεκάδες χιλιάδες έργα τέχνης που κοσμούν τις συλλογές μουσείων όλου του κόσμου.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βγάλεις μια selfie. Το Art Selfie προέρχεται από την οπτική τεχνολογία των υπολογιστών και βασίζεται στη μηχανική εκμάθηση. Βγάζοντας μια selfie, η φωτογραφία σας συγκρίνεται με πρόσωπα που απεικονίζονται σε έργα τέχνης, τα οποία μας έχουν προμηθεύσει συνεργαζόμενα μουσεία. Σε ελάχιστο χρόνο θα εμφανιστούν τα αποτελέσματά σας, καθώς και ένα ποσοστό που εκτιμά το βαθμό ομοιότητας του προσώπου σας με κάθε πιθανό «ταίρι».

Έτσι, η selfie σας γίνεται δίοδος στην τέχνη, καθώς αρκεί να πατήσετε πάνω στο πορτρέτο του σωσία σας για να ανακαλύψετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο τέχνης στο οποίο απεικονίζεται ή με το δημιουργό του, τον οποίο ίσως και να μη γνωρίζατε καν μέχρι σήμερα.

Κατέβασε την εφαρμογή για iOS ή Android.

itspossible.

Πηγή: madata.gr