Αυτή είναι η μεγαλύτερη με διαφορά δωρεά για την πανδημία κι έρχεται από το αφεντικό του Twitter

0
165

Ένα δισεκατομμύριο δολάρια αποφάσισε να δώσει από την προσωπική περιουσία του ο Αμερικανός διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την έρευνα κατά του κορονοϊού

Ο 43χρονος, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής του Twitter το 2006 και στη συνέχεια δημιούργησε την εταιρεία πληρωμών Square, έκανε γνωστό μέσω tweet ότι δωρίζει μετοχές της Square, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σε ένα δικό του μη κερδοσκοπικό ταμείο, το Start Small, που θα χρηματοδοτήσει διεθνώς προσπάθειες για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.

Μετά την επιδημία του κορονοϊού το κεφάλαιο αυτό θα χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τον Ντόρσι, για να ενισχυθούν οι προσπάθειες που γίνονται για τη στήριξη της υγείας, της εκπαίδευσης και του βασικού εισοδήματος των γυναικών. «Πιστεύω ότι αντιπροσωπεύουν τις καλύτερες μακροχρόνιες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα» είπε.

Η περιουσία του Ντόρσι υπολογίζεται από το Forbes σε περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και ο ίδιος ανέφερε ότι η δωρεά του αποτελεί περίπου το 28% της συνολικής αξίας του πλούτου του. Είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη -με διαφορά- δωρεά που έχει γίνει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναφέρει στην ανάρτησή του το Forbes.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, με περιουσία αξίας περίπου 123 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει πει ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια στον οργανισμό Feeding America.

Επίσης, το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς (δημιουργού της Microsoft) και της συζύγου του Μελίντα έχει δώσει 100 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού και άλλων θεραπειών. Ίδιο ποσό έχει υποσχεθεί και ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας υπολογιστών Dell, Μάικλ Ντελ.

newsbeast

Πηγή: madata.gr