Αυτό είναι το φύλλο πορείας για την επιστράτευση των 206 γιατρών στην Αττική

0
38

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών στην οποία προχώρησε το υπουργείο Υγείας στην Αττική και ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Αστυνομία. Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 206 ιδιώτες ιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς) στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Ά 47) η άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης των ως άνω υποχρεώσεων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

Σαφές μήνυμα προς του γιατρούς που δεν θα συναινέσουν στην επιστράτευση έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι σε διαφορετική περίπτωση ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο και το Σύνταγμα της χώρας. Υπενθύμισε, δε, ότι μόλις 61 γιατροί «άκουσαν» την πρόσκληση της κυβέρνησης και γι’ αυτό αποφασίστηκε η επίταξη των ιδιωτών γιατρών. 

Το φύλλο πορείας για την επιστράτευση των γιατρών

Πηγή: madata.gr