Αυτό που συμβαίνει με τον κορονοϊό το είχα ζήσει ξανά με το Τσέρνομπιλ

0
102

 Ο παλαίμαχος Ουκρανός σούπερ σταρ της Μίλαν, μεταξύ άλλων και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ουκρανίας, Αντρέι Σεφτσένκο, μίλησε για την κατάσταση που βιώνει λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, παρομοιάζοντάς την με όσα τραγικά συνέβησαν μετά την έκρηξη στο Τσέρνομπιλ το 1986.

O Αντρέι Σεφτσένκο μίλησε στο αγγλικό “Sky Sports” για την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως με τον κορονοϊό, συγκρίνοντάς την με όσα είχε ζήσει σαν παιδί στην Ουκρανία, μετά την έκρηξη του πυρηνικού εργοστασίου του Τσέρνομπιλ.

Στο μήνυμα που έστειλε από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται με την οικογένειά του, προέτρεψε άπαντες να μην κάνουν “ηλίθια πράγματα” όπως είπε και να έχουν εμπιστοσύνη σε όσα υποδεικνύουν οι γιατροί και οι Αρχές.

“Είμαι κλειδωμένος στο σπίτι εδώ και περίπου δέκα μέρες. Βιώνουμε αυτή την περίσταση με την ελπίδα πως όλα θα πάνε καλύτερα. Η μόνη λύση αυτή την στιγμή είναι ο σεβασμός προς τους κανόνες, να μένουμε στο σπίτι όχι μόνο για εμάς τους ίδιους, αλλά και για αυτούς που θα μπορούσαμε να κολλήσουμε, δίχως να γνωρίζουμε ότι είμαστε φορείς του ιού. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εθελοντές κάνουν σπουδαία δουλειά, είναι οι ήρωες της εποχής μας και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ γι’ αυτό” δήλωσε αρχικά ο Αντρέι Σεβτσένκο, ο οποίος πρόσθεσε:

“Αυτό που συμβαίνει τώρα, μου θυμίζει μια πολύ παρόμοια κατάσταση που έζησα όταν ήμουν εννέα ετών, ήταν τότε που έγινε η έκρηξη στο Τσέρνομπιλ. Ήταν μια πολύ δύσκολη εποχή. Σε τέτοιες στιγμές, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πιστεύεις στις κυβερνητικές αποφάσεις, χωρίς να κάνεις ηλίθια πράγματα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τους εαυτούς μας, αλλά όλους εκείνους που μπορεί να επηρεάσουμε”.

Πηγή: madata.gr