Αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων κορονοιού στην Τσεχία

0
34

Οι τσεχικές αρχές κατέγραψαν χθες 506 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων που αναφέρονται σε μια ημέρα από τότε που εμφανίστηκε η επιδημία της COVID-19 στην Τσεχία.

Η Τσεχία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει συνολικά 21.551 επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 και 411 θανάτους από COVID-19, στους οποίους περιλαμβάνονται 19 την περασμένη εβδομάδα.

Η τσεχική κυβέρνηση ήταν μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη που εισήγαγαν περιορισμούς στις μετακινήσεις και στις επιχειρήσεις μετά το ξέσπασμα της επιδημίας. Η άρση των περιορισμών άρχισε τον Μάιο, αλλά κάποια μέτρα επιβλήθηκαν εκ νέου καθώς άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Η χρήση μάσκας θα είναι ξανά υποχρεωτική στα δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως και στις εγκαταστάσεις υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και στις δημόσιες υπηρεσίες από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά η κυβέρνηση οπισθοχώρησε από την αξίωσή της να την φορούν οι πολίτες στα καταστήματα, τα εστιατόρια και τους κοινόχρηστους χώρους στα σχολεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Πηγή: madata.gr