Αγίου Πνεύματος 2020: Πότε πέφτει, πού επιτρέπονται οι μετακινήσεις

0
93

H καραντίνα και η δύσκολη καθημερινότητα έχει κάνει τους περισσότερους να μην βλέπουν την ώρα να αποδράσουν. Ο πρώτος μεγάλος σταθμός για το φετινό καλοκαίρι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις 8 Ιουνίου.

Για το Δημόσιο είναι επίσημη αργία, ενώ αργία είναι και για μέρος του ιδιωτικού τομέα.

Να σημειωθεί ότι φέτος λόγω των ιδιαιτερων συνθηκων τα ταξίδια και οι μετακινήσεις έχουν κανόνες

Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου απελευθερώνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού και συγκεκριμένα προς την ηπειρωτική Ελλάδα και προς την Κρήτη.

Για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31ηΜαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί το εν λόγω πλαίσιο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ειδικό ερωτηματολόγιο πριν από την επιβίβασή τους θα πρέπει να συμπληρώνουν οι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών.

Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μεταφοράς και για τους επιβάτες. Το ίδιο ισχύει και στις αερομεταφορές. Ενθαρρύνεται η χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, για υπηρεσίες όπως η έκδοση και η επικύρωση εισιτηρίων. Οι επιβάτες τηρούν αποστάσεις 1-1,5 μέτρο στους χώρους αναμονής και κατά την επιβίβαση τους στα μέσα.

thetoc

Πηγή: madata.gr