Aγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη για το Σούνιο: Ζητά 1 εκατ. ευρώ

0
33

Αγωγή κατά του εκδότη της εφημερίας “Παραπολιτικά” Γιάννη Κουρτάκη και του δημοσιογράφου των “Νέων” Γιώργου Παπαχρήστου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ενημέρωσε ο Γ. Κουρτάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά το ποσό του 1 εκ. ευρώ.

«Πριν από λίγο μου επιδόθηκε αγωγή του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά 1 εκ. ευρώ. Πέραν των όσων ισχυρίζεται ο τέως πρωθυπουργός, έχει ιδιαίτερη σημασία και ο Δικηγόρος που επέλεξε. Είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης. Να του προτείνω και μάρτυρα; Μίμη Παπαγγελόπουλο», σημειώνει ο Γιάννης Κουρτάκης.

Η αγωγή αφορά την υπόθεση με την εξοχική κατοικία που ενοικιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα Λεγραινά.

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις κατηγορίες συγκεκριμένων ΜΜΕ και κυβέρνησης τόνισε πως πρόκειται για μια περιοχή όπου νοικιάζονται παραθεριστικές κατοικίες με τη σεζόν, στην οποία ο ίδιος βρίσκεται τα τελευταία 6 χρόνια: «Είμαι στην περιοχή εδώ και έξι χρόνια, από το 2015 έως το 2019 ενόσω ήμουνα και πρωθυπουργός ενοικίαζα με τη σεζόν για τρεις μήνες ένα μεγαλύτερο σπίτι 180 τετραγωνικά, έδινα 1200 ευρώ το μήνα, 3.600 στο χρόνο, τώρα δίνω 6.000 το χρόνο με μια συμφωνία που έκανα με τον ιδιοκτήτη ο οποίος το είχε για 10 χρόνια σε αγγελία και ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει ούτε αγοραστή ούτε ενοικιαστή».
«Εκτέλεσαν συμβόλαιο κατ’ εντολήν Μητσοτάκη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν εμφανίστηκαν τα επίμαχα δημοσιεύματα, έκανε λόγο για «συκοφάντες της δημοσιογραφίας» που «ανέλαβαν κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη να εκτελέσουν αυτό το συμβόλαιο» διότι μιλήσανε για αγορά και αμφισβητήσανε την ενοικίαση, «μιλήσανε για ανακατασκευή ύψους 1 εκ. ευρώ, από εισηγμένη στο χρηματιστήριο μεγαλοκατασκευαστική εταιρεία για λογαριασμό μου».

Ο Τσίπρας είχε προαναγγείλει το εξώδικο

«Όλα αυτά τα γράψανε και πήραν τις απαντήσεις τους» είχε δηλώσει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είχε ανακοινώσει την επιστολή εξωδίκου κι εφόσον δεν αποκαταστήσουν την αλήθεια που δεν βλέπω να την αποκαθιστούν τα χρήματα που θα διεκδικήσω από την αγωγή δε θα τα πάρω για να αγοράσω ‘’τη βίλα των εκατομμυρίων’’, θα τα δώσω στο ταμείο το ασφαλιστικό των εργαζόμενων στα ΜΜΕ που τούτη την ώρα δίνουν έναν κρίσιμο αγώνα για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους ενάντια σ’ ένα νόμο που καταργεί όλα όσα προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος Παππά, που διασφάλιζε τους 400 εργαζόμενους ανά τηλεοπτικό σταθμό και άλλα κρίσιμα ζητήματα για την εργασία των ανθρώπων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Σε αγωγές προς τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαχρήστο και Γιάννη Κουρτάκη προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια του εξώδικου που είχε καταθέσει στα μέσα Δεκεμβρίου για την υπόθεση σχετικά με το εξοχικό στο Σούνιο. Οι αγωγές σύμφωνα με κομματικές πηγές επιδόθηκαν στους το πρωί της Τρίτης και δικηγόροι του Αλέξη Τσίπρα αναλαμβάνουν οι Γιάννης Μαντζουράνης και Θανάσης Καμπαγιάννης.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «αν και οι εναγόμενοι κλήθηκαν με εξώδικο που τους επιδόθηκε να ανακαλέσουν τα ψεύδη και συκοφαντίες τους σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με εξοχική κατοικία που ο τελευταίος νομίμως μισθώνει στο Σούνιο, αρνήθηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Αντίθετα συνέχισαν με ειρωνείες, υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς την πολιτικώς καθοδηγούμενη και ‘’επιτελικώς’’ συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και σπίλωσης του Αλέξη Τσίπρα».

Συνεπώς, συνεχίζουν «τηρώντας τη δημόσια δέσμευσή του και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προχωρεί στο επόμενο στάδιο που έχει ως αποτέλεσμα την άσκηση των δύο αγωγών με αίτημα ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του, την οποία οι δύο δημοσιογράφοι και οι εργοδότες τους, παράνομα και υπαίτια προκάλεσαν με τις αναληθείς και συκοφαντικές δηλώσεις κι αναρτήσεις τους ηλεκτρονικά, δια του Τύπου αλλά και τηλεοπτικά».

Από την Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν «ότι με το εξώδικο του ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη ζητώντας να του επιδικάσει ποσό αντίστοιχου ύψους με αυτό που ανάφεραν στις συκοφαντίες τους οι δύο δημοσιογράφοι ότι στοίχισε η ανακαίνιση της ενοικιαζόμενης κατοικίας. Ποσό το οποίο θα αποδοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζόμενων στον χώρο της ενημέρωσης».

«Τα ψεύδη των Κουρτάκη- Παπαχρήστου …»

Περαιτέρω, η Κουμουνδούρου υπενθυμίζει ποιοι ήταν οι ψευδείς ισχυρισμοί που προκάλεσαν την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα δια της νομικής οδού και αντιπαραβάλει τα «αληθή γεγονότα»:

«Οι δύο δημοσιογράφοι ισχυρίστηκαν ο Αλέξης Τσίπρας αγόρασε «βίλα», όπου μετακόμισε και κατοικεί και ότι η ανακαίνιση της κόστισε 1.000.000€.

Το 1.000.000€ ισχυρίστηκαν ότι είτε το κατέβαλε κατασκευαστική εταιρεία ομίλου εισηγμένου στο χρηματιστήριο, που ανήκει σε πασίγνωστο επιχειρηματία, είτε το κατέβαλε ο ίδιος ο Τσίπρας με χρήματα, που αφήνονται αμφιβολίες εάν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες. Μάλιστα ο κ. Κουρτάκης δήλωνε πως «Είναι αργά για να φτιάξει ενοικιαστήριο», ή πως είναι δύσκολο να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρεία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής και σαφώς εννοούσε πως έχουν γίνει παράνομες πράξεις, οι οποίες επιχειρείται να συγκαλυφθούν.

Ανάμεσα στα ψεύδη και η προσβλητική της προσωπικότητας του Α. Τσίπρα ως πολίτη και πολιτικού προσώπου αναφορά του κ. Παπαχρήστου « Είναι γνωστό ότι έχει καλές σχέσεις με τη διαπλοκή»

Τα αληθή Γεγονότα:

· Τον Ιούνιο του 2020 ο Αλέξης Τσίπρας νοίκιασε εξοχική κατοικία με εμβαδόν 71 τ.μ. και με υπόγειο αντίστοιχου εμβαδού, με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία έτη της μίσθωσης και 900 ευρώ μηνιαίως για το τέταρτο έτος. Η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των πρώτων τριών ετών, η οποία και πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 σε λογαριασμό του εκμισθωτή.

· Το κόστος ανακαίνισης ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο ιδιοκτήτης με το σύνολο των παραστατικών να ανέρχεται στις 20.000.

· Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία( συμβόλαια και λογαριασμούς)

Σημειώνεται ότι δικηγόροι του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβαν ο Γιάννης Μαντζουράνης, με αδιάλειπτη πολυετή παρουσία στο χώρο των ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων, και ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος τους ΔΣ του ΔΣΑ και ευρύτερα γνωστός από τον αγώνα που έδωσε μαζί με άλλους δικηγόρους προκειμένου να καταδικαστούν οι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: madata.gr