Ακάρ: Θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου

0
28

Με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Στιούαρτ Πιτς, μόλις λίγες μέρες μετά τα όσα είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ περί έναρξης συνομιλιών σε τεχνικό επίπεδο ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, όπου έγινε και το τετ α τετ των δύο ανδρών, στη συνάντηση Ακάρ-Πιτς «συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η πρωτοβουλία του ΓΓ του ΝΑΤΟ και άλλα θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ».

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωση επισημάνθηκε ότι ο Χουλουσί Ακάρ χαιρέτισε την πρόσκληση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για διάλογο με την Ελλάδα αναφέροντας ότι «η Τουρκία είναι υπέρ της προσέγγισης και αναμένει όλες οι χώρες να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο».

Και πρόσθεσε ότι «στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων τονίστηκε ότι αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στο διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες, το διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς επίσης και στην ανάγκη οι άλλες χώρες να συμπεριφέρονται με βάση την κοινή λογική και το πνεύμα της συμμαχίας, όπως και στο να λαμβάνεται υπόψη η ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει -όπως έκανε πάντα- τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως έκανε αδιαλείπτως μέχρι σήμερα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: madata.gr