Ακάρ: Θετικός ο Παναγιωτόπουλος σε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου – Διαψεύδει η Αθήνα

0
64

Για από κοινού εκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου με την Ελλάδα, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Στη χθεσινή συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μιλώντας, μεταξύ άλλων, για συνεκμετάλλευση των πλούτων του Αιγαίου.

Με τον κύριο υπουργό, με τον Νίκο έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες, για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα, ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δυο χωρών να ευημερούν.  Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια.

Υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη και η τρίτη από τις συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών έγιναν στην Αθήνα, η δεύτερη στην Τουρκία, ο Ακάρ σημείωσε ότι είναι η σειρά της Τουρκίας τώρα για την τέταρτη συνάντηση.

Διαψεύδει η Αθήνα 
Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν τον ισχυρισμό του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και θετικής απόκρισης από την ελληνική πλευρά και υπογραμμίζουν πως η μόνη συζήτηση που έχει πραγματοποιηθεί αφορά το πεδίο του Μέτρου Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση αφορά την εξέλιξη μιας παγιωμένης διαδικασίας μεταξύ των τεχνικών επιτροπών στην οποία συμμετέχουν υπηρεσιακοί φορείς, τονίζουν οι ίδιες πηγές. 

Πηγή: madata.gr