Ακρίβεια: Οι ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης των πολιτών. LIVE

0
70

Τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμα του προς τους πολίτες την Τρίτη, εξειδικεύουν οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η νέα διεθνής κρίση, διογκώνει τις τιμές της ενέργειας και στα βασικά είδη, ενισχύει τον πληθωρισμό, διαταράσσει την εφοδιαστική αλυσίδα, κλυδωνίζει την εμπιστοσύνη, ενισχύει τη μεταβλητότητα και φρενάρει την αναπτυξιακή δυναμική», ανέφερε αρχικά ο Χρήστος Σταϊκούρας και συνέχισε:

Αυξάνεται η επιδότηση ρεύματος, συνεχίζεται η επιδότηση φυσικού αερίου και έρχεται έκτακτη επιδότηση ρεύματος για μικρές επιχειρήσεις
Χορηγείται έκτακτη ενίσχυση σε ευάλωτά νοικοκυρια.
Χορηγείται 1,5 δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο. Ενίσχυση 200 ευρώ σε 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
Ενίσχυση 200.000 σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικους
Ενίσχυση 200 ευρώ σε ΑμΕΑ
Επιδότηση κατανάλωσης καυσίμων. «Δεν βοηθάμε οριζόντια όλες τις κοινωνικές ομάδες, αλλά μεσαία τάξη και φτωχότερα στρώματα». Όπως είπε, δικαιούχοι είναι όσοι έχουν εισόδημα 30.000 ευρώ το χρόνο. Επιδότηση 22 λεπτά το λίτρο, και 27 το λίτρο για τους νησιώτες.
Επιδοτείται από τον προϋπολογισμό το πετρέλαιο Diesel, 15 λεπτά το λίτρο.
Ενίσχυση 200 ευρώ τον Απρίλιο στα ταξί
Σε 96 άτοκες δόσεις, η αποπληρωμή των Επιστρεπτέων Προκαταβολών, από 60 δόσεις που ήταν αρχικά.

Δείτε live τις ανακοινώσεις:

Πηγή: madata.gr