Αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων από σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

0
37

Αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων του νομού Θεσσαλονίκης, με διαφοροποίηση την ώρα του βραδινού κλεισίματος σύμφωνα με τον φαρμακευτικό σύλλογο Θεσσαλονίκης

Στο ωράριο που ίσχυε πριν από το κλείσιμο του λιανεμπορίου επανέρχονται από σήμερα τα φαρμακεία του νομού Θεσσαλονίκης, με μοναδική διαφοροποίηση την ώρα του βραδινού κλεισίματος, που θα είναι στις 20:00.

Συγκεκριμένα, τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά Δευτέρα και Τετάρτη από τις 08:00 έως τις 14:30 και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως και τις 20:00. Από τις 20:00 και μετά θα λειτουργούν τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης, η απόφαση επαναφοράς του ωραρίου, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ελήφθη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, μετά την άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων και ειδικά αυτών που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς.

Σε ενημέρωση που εξέδωσε και ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής που ισχύει απο 18/1 εως και 25/1 απαγορεύεται η λειτουργιά στα φαρμακεία πέρα απο 20:00. εντος του φαρμακείου επιτρέπεται ένα άτομο ανα 25 τμ , με υποχρεωτική απόσταση 1,5 μ μεταξύ των ατόμων εντός του φαρμακείου.

Πηγή: madata.gr