Άμεσα ή έμμεσα μέτρα για υποχρεωτικό εμβολιασμό στη Σύνοδο Κορυφής

0
32

Πιθανά μέτρα για την επιβολή άμεσου ή έμμεσου υποχρεωτικού εμβολιασμού θα εξετάσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την επόμενη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να καλύψουν το χάσμα στην εμβολιαστική κάλυψη μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης.
Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο επιλογές, ανάλογα με τη νοοτροπία απέναντι στον εμβολιασμό που επικρατεί στα διάφορα κράτη.

Η πρώτη επιλογή είναι η άμεση και ακολουθεί το παράδειγμα της Αυστρίας και της Γερμανίας, που προτίθενται να επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλιώς έρχονται πρόστιμα.

Η δεύτερη επιλογή είναι η έμμεση και ακολουθεί το παράδειγμα της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας έως ένα βαθμό και αφορά την εισαγωγή του super covid pass. Αυτό σημαίνει πως για να μπει κάποιος σε ένα εστιατόριο θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να έχει αναρρώσει πρόσφατα από κορονοϊό, δηλαδή δεν μπορεί να μπει κανείς με αρνητικό test.

Επιπλέον, θα συζητηθεί η χορήγηση της τρίτης δόσης σε όλα τα κράτη. Πρόκειται ουσιαστικά για το πιστοποιητικό με το οποίο θα μπορεί κανείς να ταξιδέψει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με πληροφορίες, η χορήγηση θα γίνει άμεσα εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον.

Πηγή: madata.gr