Αμήχανη στιγμή για τον Χάρη Θεοχάρη μετά από ερώτηση δημοσιογράφου του BBC

0
60

 Μια ιδιαιτέρως αμήχανη στιγμή είχε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής που έδωσε στο βρετανικό δίκτυο BBC, για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αφαιρέσουν από το καθεστώς απαλλαγής από την καραντίνα 7 ελληνικά νησιά, εν μέσω φόβων σχετικά με την αύξηση των περιπτώσεων κορονοϊού.

Ο υπουργός Τουρισμού ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του BBC, αν στα 7 ελληνικά νησιά που αφαιρέθηκαν από το καθεστώς απαλλαγής από την καραντίνα, τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι λιγότερα από 20, αριθμό που έχει θέσει ως όριο η Βρετανία.

Ο Χάρης Θεοχάρης ανέφερε οτι τα κρούσματα είναι λιγότερα από 20 ανά 100.000 κατοίκους με τη δημοσιογράφο να επανέρχεται ρωτώντας τον να της πει τον ακριβή αριθμό. Ο υπουργός Τουρισμού δίστασε ακούγοντας την ερώτηση και απέφυγε να απαντήσει αναφέροντας ότι “δεν έχω μαζι μου τον ακριβή αριθμό” και πως “θα επανέλθω με αυτό”.

Η δημοσιογράφος του BBC επέμεινε στην προσπάθειά της να κατανοήσει την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης ρωτώντας τον υπουργό Τουρισμού αν τα κρούσματα είναι λιγότερα από 20 ανά 100.000 κάτοικοι στα 7 ελληνικά νησιά με τον Χάρη Θεοχάρη να απαντά χαμηλοφώνως “σε πολλά απ’ αυτά τα νησιά είναι λιγότερα”.

Δεν σχολιάζω τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης

Μετά την απάντησή του, ο υπουργός Τουρισμού κλήθηκε να σχολιάσει το γιατί αφού είναι λίγότερα τα κρούσματα από το όριο που έθεσε η ίδια η κυβέρνηση της Βρετανίας αποφάσισε να μπαίνουν οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν απ’ αυτά νησιά σε καραντίνα. Ο Χάρης Θεοχάρης αρνήθηκε να πάρει θέση αναφέροντας ότι “δεν θα σχολιάσω τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης”.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμό επισήμανε ότι “συνεργαζόμαστε με την βρετανική κυβέρνηση” αλλά “είναι δικαίωμά της να λάβει τέτοιες αποφάσεις”, προσθέτοντας ότι εμείς από την πλευρά μας “κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατέψουμε τους πολίτες και τους επισκέπτες”.

Πάρτι στο Twitter

Οι χρήστες του ελληνικού Twitter “τσίμπησαν” την αμήχανη στιγμή που είχε ο υπουργός Τουρισμού στη συνέντευξή του στο BBC, αναρτώντας φαρμακερά σχόλια στα οποία υπογραμμίζουν ότι ο κ. Θεοχάρης “δεν ήξερε πόσα κρούσματα υπάρχουν στα 7 νησιά που μπήκαν στην κόκκινη λίστα της βρετανικής κυβέρνησης”.

Δείτε την αμήχανη στιγμή που είχε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο βρετανικό δίκτυο Ενημέρωσης, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

thetoc

Πηγή: madata.gr