Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς; Απορίες από την δήλωση Γεραπετρίτη

0
46

Σε μια δήλωση που έχει ήδη γεννήσει πολλές απορίες και θα προκαλέσει ενδεχομένως και πολλές αντιδράσεις προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε κατά την φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και δύο και τρεις και πέντε χιλιάδες ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπ΄όψη, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση, θα πρέπει πρώτα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις Μονάδες. Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Διότι η θνητότητα μέσα στις ΜΕΘ είναι στο μισό. Σκοπός δεν είναι να αυξήσουμε εκείνους που μπαίνουν αλλά να μειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και έχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση”», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Παράλληλα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε ότι με  βάση τα σημερινά δεδομένα φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη μια άρση του lockdown την ερχόμενη Δευτέρα.

«Υπάρχει μια χρονική υστέρηση στην απόκριση των μέτρων», τόνισε.

«Ενδεχομένως να έπρεπε να είχαμε πάει σε πιο καθολικά μέτρα, πιο οριζόντια, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, η επιβάρυνση του ΕΣΥ έπαιξε ρόλο για την απόφαση του δεύτερου lockdown, συμπλήρωσε ο Γ. Γεραπετρίτης.

Δείτε το σχετικό βίντεο με την αμφιλεγόμενη δήλωση περί ΜΕΘ και νεκρών:

Πηγή: madata.gr