Ανακλήθηκαν άδειες για να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ

0
78

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6».

Οι συντάξεις και τα αναδρομικά υπήρξε το πρώτο θέμα για το οποίο ρωτήθηκε ο κ Πέτσας ο οποίος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει με πληρότητα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας συντάξεις αναδρομικά που μιλάει, όπως υπογράμμισε, για αναδρομικά 11 μηνών για τις κυρίες συντάξεις.  Η κυβέρνηση για όλους είτε προσέφυγαν είτε όχι στην δικαιοσύνη θα προχωρήσει σε καταβολή εφάπαξ και θα είναι για όλους επανέλαβε, ο κ. Πέτσας.

Για την θέση της αντιπολίτευσης ότι πρέπει να αποδοθούν αναδρομικά επικουρικών συντάξεων και «δώρα» σχολίασε ότι αυτό που προτείνει είναι πολίτικη επιλογή και όχι συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ .

Για τον αριθμό των συνταξιούχων ο κ. Πέτσας αντέκρουσε την θέση ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν παίρνουν τίποτα λέγοντας ότι είναι άλλο πράγμα να λες ότι η αναδρομική σύνταξη δεν θα πάρει αναδρομικά και άλλο ότι ο συνταξιούχος δεν θα πάρει αναδρομικά. Γιατί είναι σαν να λέμε ότι αυτός που παίρνει επικουρική δεν παίρνει κύρια σύνταξη. Επομένως μην μπερδεύουμε τις κατηγορίες των συντάξεων με τους δικαιούχους διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

Είπε ακόμη ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα δοθούν τα οφειλόμενα και «θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι όσο νωρίτερα από τον Δεκέμβριο» εξαρτάται κυρίως από τα ταμειακά μας αποθέματα είπε ο υπουργός.

Σε ότι αφορά τον τουρισμό και την στήριξη του κλάδου ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι η πολιτεία πρέπει να φροντίζει για όλες τις ομάδες και να λαμβάνει τα μέτρα της και ταυτόχρονα να προσέχει  και στο γεωπολιτικό επίπεδο. Ειδικά για τον τουρισμό, ανέφερε, έχουμε πάρει πολλές φορές μέτρα και αν χρειασθεί θα πάρουμε περισσότερα. Παράδειγμα, είπε, μόλις προχθές δόθηκε η επέκταση  της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στον τουρισμό. Κάτι πολύ μεγάλο για το πρόγραμμα συν-Εργασία και από εκεί προσδοκούμε εντός του Αυγούστου να έχουμε και μια καλύτερη επίδοση στην απασχόληση.

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ειδικά το τελευταίο 24ωρο,  ανέφερε ότι, προβληματίζουν την κυβέρνηση που μελετά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και η επέκταση της χρήσης μάσκας  σε περισσότερους χώρους αν συνεχιστεί αυτή η πορεία. «Μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός. Σκεφτόμαστε περισσότερους ελέγχους» και χαρακτήρισε μεγάλη πηγή ανησυχίας τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, γι’ αυτό και ανακοίνωσε ότι ήδη ανακαλούνται άδειες για να υπάρξει περισσότερο προσωπικό, ώστε να λειτουργούν περισσότερα μεταφορικά μέσα και να πυκνώσουν τα δρομολόγια ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι παρακολουθούνται συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα θα υπάρξουν μέσα στον Αύγουστο και άλλες τηλεδιασκέψεις υπό τον Πρωθυπουργό με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζονται όλα τα μέτρα για την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας. Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των «εισαγόμενων» κρουσμάτων εκτίμησε ότι αυτά μπορούν να ελεγχθούν με επιτυχία καθώς υπάρχει καλός έλεγχος στις πύλες εισόδου και καλή ιχνηλάτηση  μετά. Ενώ για τη λειτουργία των σχολείων είπε πως δεν έχει αποφασισθεί ακόμη άλλα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάει μία ολόκληρη χρονιά εκ περιτροπής. Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε, τόνισε, είναι να υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας. Οι  ειδικοί μελετούν όλες τις περιπτώσεις και σύντομα θα έχουμε πλάνα στο συρτάρι μας για να τα εφαρμόσουμε αν χρειασθεί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Πηγή: madata.gr