Ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα μέτρα τα Χριστούγεννα – Πρόταση να κλείνουν δρόμοι από τις 22:00

0
43

Έκτακτες ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τις οποίες θα περιγράψει το σχέδιο για τους ελέγχους που θα γίνονται τα Χριστούγεννα προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα.

Σε επιφυλακή είναι η αστυνομία προκειμένου τις επόμενες ημέρες να τηρηθούν ευλαβικά τα μέτρα που είναι σε ισχύ ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού. Εκκλήσεις, συστάσεις και οδηγίες δίνονται τις τελευταίες ημέρες από λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση, που αφήνουν ένα μικρό παράθυρο ελευθερίας τις παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ξεδιπλώσει το σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή τις γιορτές σήμερα το απόγευμα στις 18:00 κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό. Στην ενημέρωση θα είναι και ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης καθώς και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας τα Χριστούγεννα αναμένεται να μπουν «κρυφά ρεβεγιόν» αλλά και η τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο που έχει επιτρέψει η κυβέρνηση για το γιορτινό τραπέζι είναι τα 9 άτομα, με την επισήμανση ότι το ρεβεγιόν θα γίνει μεσημέρι και όχι το βράδυ. Οι πολίτες μπορούν να στέλνουν τον κωδικό SMS 6 στο 13033 για τη μετακίνησή τους. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχει τεθεί στο τραπέζι και πρόταση να κλείνουν κεντρικοί δρόμοι προκειμένου να αποτραπεί η μετακίνηση μετά τις 22:00 από σπίτι σε σπίτι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι σε διόδια και ΚΤΕΛ, καθώς και στους δρόμους. 

Στο στόχαστρο μπαίνουν και τα τυχόν υπαίθρια «κορονοπάρτι» ενώ έλεγχοι θα γίνονται και στις πλατείες. 

Καταγγελίες και πληροφορίες θα ελέγχονται πολύ προσεκτικά και στην πλειοψηφία τους

topontiki

Πηγή: madata.gr