Αναστασιάδης: Αυτό που τώρα φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο, μπορεί εύκολα να γίνει ανεξέλεγκτο

0
98

Έκκληση στους πολίτες να τον εμπιστευτούν ώστε «όλοι μαζί να τα καταφέρουμε» απευθύνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο διάγγελμά του για το Πάσχα. Τους καλεί επίσης να μην ακούσουν τους παράφωνους που ταυτίζουν την πίστη στο Θεό με την επιλογή του θανάτου, αλλά τη συνετή φωνή του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Προκαθήμενου της Κυπριακής Εκκλησίας, «Σήμερα, δεν κινδυνεύει η πίστη, αλλά οι πιστοί».

Ο Πρόεδρος της Κύπρου στο διάγγελμά του καθιστά σαφές πως κατά τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, και πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές της Επιστημονικής Ομάδας, αποφασίστηκε η στρατηγική για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και όχι η ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης.

«Η εφαρμογή θα εξαρτηθεί και είναι απόλυτα συνυφασμένη με την πορεία μείωσης των κρουσμάτων, της προόδου δηλαδή, συνέχισης της αυστηρής τήρησης των περιοριστικών μέτρων, του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης που η συντριπτική πλειοψηφία παραδειγματικά επιδεικνύει. Καμία πλάνη δεν χωρεί, κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Αυτό που σήμερα φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο, μπορεί εύκολα, αν αγνοήσουμε τους κινδύνους, να γίνει ανεξέλεγκτο την επομένη», τονίζει ο Νίκος Αναστασιάδης.

Στο διάγγελμά του καλεί όλους για άλλη μια φορά να τηρήσουν με αυστηρότητα τα προστατευτικά μέτρα, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μην υποκύψουν στον πειρασμό να επισκεφθούν τα χωριά ή τα εξοχικά τους.

Ο Κύπριος Πρόεδρος τονίζει πως χάριν στις θυσίες των πολιτών και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για σκληρά μέτρα εγκαίρως, «καθημερινά καταγράφεται βελτίωση, ενώ η ελπίδα για πλήρη έλεγχο γίνεται ακόμα πιο εμφανής».

«Θέλω να σας βεβαιώσω πως με τη βοήθεια και της επιστημονικής ομάδας έχουμε σχεδιάσει το κάθε βήμα, το κάθε μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας. Με την ίδια σύνεση σχεδιάζουμε σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους, και την αντιμετώπιση των συνεπειών που θα προκαλέσει η πρωτόγνωρη κρίση που έπληξε την ανθρωπότητα. Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε για άλλη μια φορά. Με τη δική σας συνεργασία και τη συνδρομή των πολιτικών δυνάμεων του τόπου τις οποίες θέλω και πάλι θερμά να ευχαριστήσω, σας βεβαιώ πως θα τα καταφέρουμε», τονίζει ο Πρόεδρος.

Επίσης ο Νίκος Αναστασιάδης στέλνει μήνυμα σε όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό, σε όσους περνούν τη δοκιμασία και την αγωνία επιβίωσης και σε όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και τους εύχεται δύναμη και κουράγιο.

«Η σκέψη μου στρέφεται ακόμα σ’ όσους αγωνιούν για την αβεβαιότητα του αύριο, είτε εργαζόμενους είτε επιχειρηματίες.

Στρέφεται την ίδια ώρα σ’ αυτούς που δικαίως αποκαλούνται ήρωες της πρώτης γραμμής, τους επαγγελματίες υγείας, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, τους εθνοφρουρούς, τα στελέχη της Πολιτικής Άμυνας, τους θηροφύλακες, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στις διάφορες ζωτικές Yπηρεσίες του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις καθ’ ημέραν ανθρώπινες ανάγκες, αλλά και να κρατούν ακόμα την ελπίδα ζωντανή», αναφέρει.

Αναφέρει ότι τιμά επίσης όλες και όλους που δοκιμάζονται ως αποτέλεσμα ανεπιθύμητων, αλλά επιβαλλόμενων περιορισμών, που μας στερούν την ελευθερία διακίνησης και επιλογής, την επαφή με αγαπημένους μας, το δικαίωμα να εκδηλώσουμε, ιδιαίτερα τούτες τις μέρες, τον σεβασμό και την πίστη μας, να ζήσουμε και να χαρούμε όπως συνηθίζαμε τις ημέρες του Πάσχα.

«Είναι για όλα τούτα τα συναισθήματα ευγνωμοσύνης που τρέφω προς όλους εσάς, που θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί χάρη στον επαγγελματισμό, τις θυσίες, την υπομονή και τον πατριωτισμό σας, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι», καταλήγει ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Πηγή: madata.gr