Ανατιμήσεις έως και 70% σε δεκάδες προϊόντα

0
104

Νέο κύμα ανατιμήσεων αναμένεται να ξεσπάσει σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης το επόμενο διάστημα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, σε μια περίοδο όπου μειώνεται συνεχώς το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές στο ρύζι σε ποσοστό 6%, στον χαλβά και το ταχίνι κατά 4%.

Επίσης ανατίμηση σε ποσοστό 9% έχει δρομολογηθεί και στις μπαταρίες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Real.gr, τον Μάρτιο αυξήθηκαν οι τιμές κατά 6% στη ζάχαρη, από 3% έως 6% στις μαγιονέζες και από 2% έως 4% στους κύβους μαγειρέματος.

Αντίστοιχα, τον Απρίλιο ανατιμήθηκαν κατά 3% οι μαρμελάδες, 4% η φυτίνη, από 5% έως 7% οι ελιές, 7,7% τα κρεμοσάπουνα και 3,5% τα σαπούνια ενώ πριν από λίγες ημέρες ανατιμήθηκαν κατά 70% οι λοσιόν, 20% τα μωρομάντηλα και 17% τα γάντια.

Ανατιμήσεις που έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των καταναλωτών, πολλοί εκ των οποίων έχουν περιορίσει τις αγορές τους στα απολύτως αναγκαία.

Πρόκειται για ανατιμήσεις που αφορούν μεμονωμένες εταιρίες και περνούν στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων ανάλογα με τα αποθέματα των προϊόντων που έχουν στις αποθήκες του

Πηγή: madata.gr