Ανατροπή με τους πρώτους θανάτους από κορονοϊό στις ΗΠΑ

0
107

Πέρασε πολύ καιρός από την ημέρα που καταγράφηκαν οι πρώτοι θάνατοι από κορονοϊό στις ΗΠΑ. Μια ανατροπή, όμως, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα για τα πρώτα θύματα στη χώρα από την επιδημία.

Μέχρι τώρα, οι αρχές στις ΗΠΑ πίστευαν ότι ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό ήταν ένας 50χρονος στην πολιτεία της Ουάσινγκτον στις 29 Φεβρουαρίου. Αλλά οι αξιωματούχοι στην κομητεία της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα!

«Ο ιατροδικαστής πραγματοποίησε νεκροψία σε δύο ανθρώπους που πέθαναν στο σπίτι τους στις 6 και 17 Φεβρουαρίου του 2020», ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία της κομητείας Σάντα Κλάρα.

“Σήμερα ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε μέσω λήψης δειγμάτων ότι και οι δύο ήταν θετικοί στον ιό SARS-CoV-2 (σ.σ. κορονοϊός), πρόσθετε η ανακοίνωση.

Τα θύματα πέθαναν στο σπίτι τους σε μια περίοδο που στις ΗΠΑ διενεργούνταν πολύ λίγα τεστ και μόνο μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι αναμένεται να εντοπιστούν και άλλοι θάνατοι που σχετίζονται με την επιδημία.

Η είδηση αυτή ίσως βελτιώσει την κατανόηση των αξιωματούχων για το πώς εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε ο κορονοϊός στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό ξεπέρασε χθες Τρίτη τους 45.000 στις ΗΠΑ, με τη χώρα να έχει τον μεγαλύτερο επιβεβαιωμένο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, περισσότερα από 810.000.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr