Αναβάλλεται ο αγώνας Λάρισας – Λαμίας – Σε καραντίνα όλη η ομάδα της Λαμίας

0
95

Αναβάλλεται λόγω κορονοϊού ο αγώνας της Λάρισας με τη Λαμία για το πρωτάθλημα της Super League όπως ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, με ολόκληρη την ομάδα της Λαμίας να μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Super League αναφέρει τα εξής:

“Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΑΕΛ – Λαμία, ο οποίος είχε οριστεί για την Τετάρτη 23/12/2020 (εξ αναβολής, για την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League Interwetten) αναβάλλεται, σε συμμόρφωση (α) με το από 20/12/2020 έγγραφο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το οποίο επεβλήθη κατ΄ οίκον περιορισμός 14 ημερών, στα μέλη της ομάδας της ΠΑΕ Λαμία 1964 και (β) την απο 20/12/2020 σχετική απάντηση της Γ.Γ.Α.

Σημειώνεται πως κατόπιν ερωτήματος της Super League προς την Γ.Γ.Α., η τελευταία αποσαφήνισε εγγράφως, στις 20/12/2020, τη δεσμευτικότητα της ως άνω εντολής της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συνέστησε την αναβολή του αγώνα”.

Εννέα ποδοσφαιριστές της Λαμίας θετικοί στο κορονοϊό

Η απόφαση έρχεται μετά την ανακοίνωση της ομάδας με την οποία γνωστοποιούσε πως στον τελευταίο έλεγχο διαγνώστηκαν εννέα ποδοσφαιριστές της ομάδας θετικοί στην κορονοϊό. Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν θετικοί είναι και ο Λουκάς Βύντρα, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης για νοσηλεία.

“Η ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ, ακολουθώντας πιστά τα όσα προβλέπονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο, ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς, τη Super League και προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και τα εννέα μέλη της ομάδας έχουν ήδη ενημερωθεί και απομονωθεί”, ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκε και ο αγώνας του περασμένου Σαββάτου μεταξύ Ατρόμητου και Λαμίας. “Αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα, καθώς η απαρέγκλιτη τήρηση του πρωτοκόλλου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται έχουν ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ και έχει γίνει άμεση απομόνωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, δεδομένου ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Super League.

Πηγή: madata.gr