Ανεπίσημο δείπνο Δένδια σε Τσαβούσογλου – Θερμός εναγκαλισμός κάτω από την Ακρόπολη

0
41

Δένδιας και Τσαβούσογλου λίγες ημέρες μετά την επεισοδιακή τους συνάντηση στην Άγκυρα, συναντήθηκαν με Θέα την Ακρόπολη για να συζητήσουν την αυριανή συνάντηση που θα έχει αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό, αλλά και την επίσημη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ αύριο στις 10:15 το πρωί.

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα ο Τούρκος υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά την επίσκεψή του στη Θράκη όπου επανάλαβε τις προκλήσεις περί τουρκικής μειονότητας.

Μάλιστα αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το δείπνο ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Τούρκο ομόλογό του στο εστιατόριο «Διόνυσος» κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Σημειώνεται πως κατά την άφιξη του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αγκάλιασε τον Νίκο Δένδια και στη συνέχεια οι δύο άνδρες μπήκαν μέσα στο εστιατόριο.

 Το δείπνο ανάμεσα στους δύο υπουργούς είναι ανεπίσημο καθώς η επίσημη συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών.  Μετά το πέρας της συνάντησής τους θα ακολουθήσουν διερυμένες συνομιλίες και στις 13:15 θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Απάντηση ΥΠΕΞ στις προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Τουρκία να σεβαστεί τη Συνθήκη της Λωζάνης

51 παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών συνόδευσαν την πρώτη ημέρα του Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

Πηγή: madata.gr