Ανεξέλεγκτος ο κορονοϊός, λέει ο Π.Ο.Υ.

0
123

Μόνο απόγνωση και τρόμο μπορεί να προκαλέσει η νέα ανακοίνωση του Π.Ο.Υ. σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία συνεχίζει ανεξέλεκτη.

Συγκεκριμένα, σε κόκκινο συναγερμό τίθεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός κάνοντας μια αποτίμηση της κατάστασης παγκοσμίως για την εξάπλωση της νόσου Covid- 10. Τα κρούσματα του νέου κορωνοιού αγγίζουν σχεδόν τα 12 εκατομμύρια με τον αριθμό τους να έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ο ιός δεν είναι υπό έλεγχο. Ο δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus τόνισε ότι ο ιός δεν είναι υπό έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη κι ότι η κατάσταση επιδεινώνεται. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 11,8 εκατομμύρια κρούσματα ανά την υφήλιο, γράφει η εφημερίδα Daily Mail.

Εν μέσω πανδημίας αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Βραζιλία, επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ. Διευκρίνισε επίσης ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν έχει ακόμη φτάσει στο αποκορύφωμά της καθώς τα μέτρα περιορισμού χαλάρωσαν για να διευκολύνουν τα διεθνή ταξίδια.

topontiki

Πηγή: madata.gr