Ανοιχτά μέχρι την Πέμπτη τα ξενοδοχεία που έχουν πληρότητα 10%

0
121

Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτά όσα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας καταγράφουν πληρότητα 10% και άνω, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους τουρίστες να βρουν εναλλακτικό κατάλυμα.

Σήμερα, πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), σύμφωνα με την οποία τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν σώματα ασφαλείας, στρατιωτικούς, δυνάμεις της FRONTEX και εργαζομένους στα δημόσια έργα, θα εξαιρεθούν από την αναστολή εργασιών, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να εκδοθεί δεύτερη ΚΥΑ, με βάση την οποία θα ανακοινωθούν τα καταλύματα που θα παραμείνουν ανοιχτά σε κάθε περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα τα μεσάνυχτα αναστέλλονται οι εργασίες όλων των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας που δεν έχουν πελάτες έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες επισκεπτών.

Παράταση στα ξενοδοχεία όπου διαμένουν εκπαιδευτικοί

Παράταση της λειτουργίας για μια εβδομάδα αναμένεται να δοθεί και στα ξενοδοχεία όπου διαμένουν εκπαιδευτικοί σε νησιωτικές περιοχές, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού, που θα εκδοθεί άμεσα.

Το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών εστιάζεται σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου και έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει μία χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν πρόβλημα, ώστε μέσα στο διάστημα της μίας εβδομάδας να βρεθεί οριστική λύση.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ήδη από το περασμένο Σάββατο έχει ληφθεί η απόφαση για το κλείσιμο των ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας (resorts) μέχρι το τέλος Απριλίου, η πλειονότητα των οποίων ούτως ή άλλως ήταν αυτή την περίοδο κλειστά.

www.real.gr

Πηγή: madata.gr