Άνοιγμα καταστημάτων: Νέοι κανόνες στο shopping – Έτσι θα δοκιμάζουμε τα ρούχα

0
103

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινάει μια νέα καθημερινότητα για τους πολίτες της Ελλάδας. Αρχίζει σταδιακά η άρση των περιορισμών κατά του κορονοϊού, με το άνοιγμα κάποιων επιχειρήσεων και απαραίτητη τη χρήση μάσκας.

Όπως είπε χθες (28 Απριλίου) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το «Μένουμε σπίτι» περνάμε στο «Μένουμε ασφαλείς» επισημαίνοντας την τήρηση μέτρων σχολαστικής υγεινής και αποστάσεων, αλλά και τη χρήση μάσκας, που θα πρέπει να γίνουν «δεύτερη φύση» στους πολίτες.

Στα μικρά μαγαζιά αυτοί οι δύο κανόνες είναι πρωταρχικοί. Μέσα στο κατάστημα θα μπορούν να είναι 1-2 άτομα, πάντα φορώντας μάσκα. «Βγαίνει ένας και μπαίνει ο επόμενος» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Τι γίνεται όμως με τη δοκιμή ρούχων;

Αυτή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, επισημαίνει η κ. Παγώνη. Ό,τι περνάει από το κεφάλι καλό είναι να μην το δοκιμάζουμε και όσο για τα υπόλοιπα ρούχα να αποφεύγουμε τις πολλές δοκιμές. Φυσικά να μην ξεχνάμε όταν επιστρέφουμε στο σπίτι να πλένουμε τα ρούχα που αγοράσαμε και να κάνουμε μπάνιο.

Νέοι κανόνες στο… shopping – Θα δοκιμάζουμε παντελόνια, αλλά όχι…μπλούζες

Πολλά είναι τα ερωτήματα σε ό,τι αφορά τα “πρέπει” και τα “μη” της επόμενης ημέρας.

Δεν είναι μόνο τα κομμωτήρια, για τα οποία οι ειδικοί επισημαίνουν τον κίνδυνο που ενέχει το πιστολάκι, καθώς αλλαγές θα υπάρξουν και στο…shopping.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, σε ό,τι αφορά τα καταστήματα ένδυσης, αρχικά ακούστηκε ότι κάθε φορά που ένας υποψήφιος πελάτης θα δοκιμάζει το ρούχο της επιλογής του, μια πωλήτρια έξω από το δοκιμαστήριο, επιφορτισμένη ειδικά με αυτόν τον σκοπό, θα παραλαμβάνει το ρούχο και θα το σιδερώνει επί τόπου πριν το δοκιμάσει ο επόμενος.

Η ιδέα μάλλον εγκαταλείφθηκε, λόγω της προφανούς δυσκολίας στην εφαρμογή της και πλέον οι ειδικοί συστήνουν “μερική δοκιμή” των υπό αγορά ρούχων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, από τη Δευτέρα θα μπορούμε να δοκιμάζουμε παντελόνια και φούστες – με μέτρο – όχι όμως μπλούζες, πουκάμισα ή οτιδήποτε άλλο περνά από το κεφάλι μας για να φορεθεί.

Κατά την επιστροφή στο σπίτι καθίσταται υποχρεωτικό το πλύσιμο των ρούχων, αλλά και το μπάνιο όσων επισκέφθηκαν το κατάστημα. Υπενθυμίζεται ότι στα καταστήματα ένδυσης, όπως και σε κάθε άλλο κατάστημα, οι πελάτες θα εισέρχονται αναμένοντας σε ουρά καθώς θα επιτρέπονται συνολικά τέσσερα άτομα στις μικρές επιχειρήσεις και ένα ανά δέκα τ.μ. σε μεγαλύτερες.

Πηγή: madata.gr