Ανησυχία για την Όμικρον που χτυπά παιδιά – Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

0
62

Ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον η οποία φαίνεται να χτυπά και τα παιδιά. Ήδη η νοσηρότητα των παιδιών βρίσκεται στα ύψη, καθώς μέσα σε 7 ημέρες περισσότερα από 10.000 παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Με rapid και όχι με self test θα χρειαστεί να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία, σύμφωνα με το τελευταίο σχέδιο που εξετάζουν οι ειδικοί, με τον υπουργό υγείας πάντως να διαμηνύει πως δεν τίθεται θέμα επανεξέτασης της 10ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπάρχουν φωνές μέσα στην επιτροπή που ζητούν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για μία επιπλέον εβδομάδα – και να ανοίξουν στις 17 Ιανουαρίου με όλα τα σενάρια να παραμένουν για την ώρα ανοιχτά.

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει το μη άνοιγμα των σχολείων. Τα σχολεία θα ανοίξουν. Την άλλη εβδομάδα θα συζητήσουμε αν και εφόσον χρειαστούν παρεμβάσεις στο πρωτόκολλο υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπάρχουν φωνές μέσα στην επιτροπή που ζητούν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για μία επιπλέον εβδομάδα – και να ανοίξουν στις 17 Ιανουαρίου με όλα τα σενάρια να παραμένουν για την ώρα ανοιχτά», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα πρωτόκολλα για την παρουσία των παιδιών στο σχολείο ή οτιδήποτε άλλο μπορούμε να τα ξαναδούμε και πρέπει να τα ξαναδούμε.

«Χτυπά» τα παιδιά η όμικρον
Οι παιδίατροι από την πλευρά τους, βλέποντας πως η μετάλλαξη Όμικρον «χτυπά» τις μικρές ηλικίες, ζητούν επιτακτικά να αναβληθεί η επιστροφή στις τάξεις.

«Προς τα τέλη Ιανουαρίου θα υπάρχει μεγάλη αύξηση της Όμικρον και θα πρέπει να δούμε μήπως δεν ανοίξουν τα σχολεία. Να πηγαίνουμε βδομάδα – βδομάδα μέχρι αρχές Φλεβάρη.
Ήδη η νοσηρότητα των παιδιών βρίσκεται στα ύψη, καθώς μέσα σε 7 ημέρες περισσότερα από 10.000 παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό», δήλωσε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

«Τα τελευταία δύο 24ωρα και πάλι θα τονίσουμε ότι είναι 50% και άνω. Έχει πάρα πολλά θετικά παιδάκια», τόνισε χαρακτηριστικά η παιδίατρος Δέσποινα Ιατρού.

«Η κατάσταση θα χειροτερέψει από ό,τι φαίνεται και θα επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εφτά μωρά νοσηλεύονται σήμερα μόνο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Νοσηλεύουμε 6 θετικά και έρχεται και ένα από το Αγρίνιο γίνονται 7. Και είναι όλα κάτω του ενός έτους», ανέφερε ο διευθυντής παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου του Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου.

ΗΠΑ: Άλμα στις εισαγωγές παιδιών λόγω όμικρον
Στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί πάνω από 4 εκατομμύρια παιδιά πράγμα που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα. Οπότε μπορεί να μην συμβεί το ίδιο και σε εμάς.

Στη Βρετανία 512 παιδιά νοσηλεύτηκαν μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων ενώ στη Γαλλία από τα 1.100 παιδιά που νοσηλεύτηκαν από αρχές Νοεμβρίου, τα 800 είναι κάτω των 10 ετών.

«Από την πρώτη- πρώτη περιγραφή που υπήρχε στην Νότια Αφρική, αυτό λέγανε. Ότι ουρές γινόντουσαν στα εξωτερικά ιατρεία σε παιδιά σε μικρές ηλικίες», δήλωσε ο Γιώργος Συρογιαννόπουλος, μέλος της επιτροπής εμβολιασμού. Με μόνο 15.000 παιδιά 5-11 ετών να έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για έκρηξη κρουσμάτων στα τέλη του μήνα.

«Βλέπουμε ολόκληρες οικογένειες να νοσούν. Μεταδίδουν ο ένας στον άλλον. Βλέπουμε ακόμα και άτομα που έχουν κάνει την 3η δόση πριν 1,5 – 2μήνες να νοσούν σήμερα με την Όμικρον», τόνισε ο κ. Μαζάνης.

Έκκληση για άμεσο εμβολιασμό των παιδιών κάνουν οι ειδικοί με τον Άντονι Φάουτσι πάντως να εκτιμά πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 μήνες μέχρι να εγκριθεί το εμβόλιο και για τους κάτω των 5 ετών.

Βρετανία
512 εισαγωγές παιδιών την εβδομάδα των Χριστουγέννων

59 κάτω των 5 ετών

ΗΠΑ
35% στις νοσηλείες παιδιών στην επικράτεια

100% Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα

Γαλλία
Αρχές Νοεμβρίου

1100 παιδιά

800 κάτω των 10 ετών

300 10-19 ετών

150 παιδιά νοσηλεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα

Συναγερμός για τα παιδιά – Αυξήθηκαν οι εισαγωγές
Στο LIVE NEWS, μίλησε ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου του Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου, και ανέφερε πως οι εισαγωγές των παιδιών με COVID έχουν αυξηθεί.

«Από την αρχή του χρόνου είχαμε 350 παιδιά θετικά στον κορωνοϊό, και τώρα έχουμε 120. Η νέα μετάλλαξη χτυπάει τα παιδιά και αυτό είναι εμφανές. Στις ΗΠΑ το φαινόμενο είναι εκτός ελέγχου είναι πολλά παιδιά, πάνω από 400.000 που νοσηλεύονται, ωστόσο είναι πολλά παιδιά που είναι εμβολιασμένα στις ΗΠΑ, σε σχέση με την Ελλάδα. Το νοσοκομείο του Ρίου, είναι το μοναδικό νοσοκομείο που καλύπτει COVID, μας έρχονται περιστατικά από όλη την δυτική Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Mega.com

Πηγή: madata.gr