Ανησυχία Καπραβέλου για το άνοιγμα σχολείων: Μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη της πανδημίας

0
37

Την ανησυχία του για το άνοιγμα των λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου εξέφρασε ο συντονιστής διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος εκτίμησε ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε έκρηξη της πανδημίας, με ολέθρια αποτελέσματα.

«Με ανησυχεί πάρα πολύ για να μην πω με τρομάζει» είπε συγκεκριμένα για το άνοιγμα των σχολείων μιλώντας στο Mega.

«Έχουμε δύο επιδημιολογικά δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας και για τα καταστροφικά της αποτελέσματα: το ένα είναι το ιικό φορτίο που είναι μεγάλο και το άλλο η τρομερή πίεση στο σύστημα Υγείας, που στην Αθήνα έχει καταρρεύσει, στη Θεσσαλονίκη είναι ένα βήμα πριν και δεν ξέρουμε αν με αυτό ρυθμό δεν θα οδηγηθούμε σε κατάρρευση και στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηματικό η ευαισθησία των self tests
Ο Νίκος Καπραβέλος υποστήριξε ότι αν ξεφύγει κάποιο κρούσμα και δεν αποκλειστεί, με το άνοιγμα των λυκείων θα διευκολυνθεί το άνοιγμα της αλυσίδας διασποράς, λέγοντας ότι «τότε θα μιλάμε για έκρηξη της πανδημίας, με ολέθρια αποτελέσματα».

Σημείωσε, επίσης, ότι αυτή ήταν η βασική ανησυχία όσων λοιμωξιολόγων διαφώνησαν (μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Τσιόδρας) αλλά και η ανησυχία όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

«Είμαστε ένα βήμα πριν την έκρηξη, οπότε πειράματα με τα self tests δεν θα πρέπει να γίνονται χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων. Μεγάλο επίσης είναι το ερωτηματικό για την ευαισθησία τους, και αν αυτή θα μας προφυλάξει» υπογράμμισε.

https://www.newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr