Ανησυχία στην Ιταλία: Στα 30 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών με κορονοϊό

0
32

Ο μέσος όρος των ασθενών με κορονοϊό, στην Ιταλία είναι πλέον τα τριάντα έτη.

Την Παρασκευή είχαμε 1.733 νέες μολύνσεις και 11 θύματα, αλλά ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας, Πιερπάολο Σιλέρι, δηλώνει ότι «παρά την αύξηση των κρουσμάτων η κατάσταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ανησυχητική». Σε ότι αφορά δε την επαναλειτουργία των σχολείων από τις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα του Ινστιτούτου Ipsos επτά στους δέκα ιταλούς γονείς δηλώνουν ότι  ανησυχούν για το τί μπορεί να συμβεί μετά την επιστροφή των παιδιών στις σχολικές αίθουσες. Σε ιδιωτικό σχολείο της Ρώμης, που άνοιξε νωρίτερα, ένας μαθητής διαγνώσθηκε θετικός και εξήντα συμμαθητές του έχουν τεθεί σε απομόνωση.  

Στο μεταξύ και  ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνεχίζει να βρίσκεται σε απομόνωση, στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου. Ο προσωπικός του γιατρός, Αλμπέρτο Τζανγκρίλο, τόνισε ότι θα πρέπει να μείνει υπό ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας «για μερικές ημέρες». Πάντως η εφημερίδα Corriere della Sera γράφει σήμερα ότι δεν πρόκειται να πάρει εξιτήριο πριν από τουλάχιστον ένα  δεκαήμερο. Ο Καβαλιέρε είναι θετικός στον κορωνοϊό και  έχει πνευμονία σε αρχική φάση.  Δεν χρειάσθηκε, έως τώρα, παροχή οξυγόνου και ούτε να μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

“Υποκείμενα νοσήματα” για τον Μπερλουσκόνι 

Όπως επιβεβαίωσε ο Τζανγκρίλο απαιτείται βέβαια προσεκτική φροντίδα, διότι ο Μπερλουσκόνι έχει υποκείμενα νοσήματα, αρχίζοντας από τον σακχαροδιαβήτη.

Στο μεταξύ, μετά από δώδεκα χρόνια σιωπής, η Βερόνικα Λάριο -πρώην σύζυγός του μίστερ τιβί-, με δήλωσή της, του εκφράζει την ειλικρινή συμπαράστασή της και τον ενθαρρύνει να βάλει τα δυνατά του, για να αναρρώσει γρήγορα. Η δε κόρη του Μπάρμπαρα, 36 ετών, δήλωσε με έμφαση: «Δεν μετέδωσα εγώ την ασθένεια στον πατέρα μου. Άλλωστε, έμεινα, σχεδόν όλο το καλοκαίρι με τα παιδιά μου, μέσα στην βίλα μας, στην Σαρδηνία».

Πηγή: Deutsche Welle

Πηγή: madata.gr