Ανησυχητική η επιδημιολογική εικόνα – Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία, γεμίζουν οι ΜΕΘ

0
53

Ανησυχητική η επιδημιολογική εικόνα της χώρας – Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία, γεμίζουν οι ΜΕΘ.  Στο τραπέζι η παράταση του lockdown.

Ανοιχτά πλέον οι επιστήμονες λένε ότι το lockdown θα παραταθεί και μετά τις 28 Φεβρουαρίου καθώς δε φαίνεται να σταθεροποιούνται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ούτε να μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων.

Όπως λένε ειδικοί, για να υπάρξει αναχαίτιση της πανδημίας, θα χρειαστεί και άλλος χρόνος.

Γεμίζουν οι εντατικές

Το Σάββατο, στην εφημερία του Αττικού νοσοκομείου έγιναν 43 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας. Άλλοι 10 ασθενείς εισήχθησαν στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Η αύξηση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής πιέζει τις ΜΕΘ, στις οποίες η πληρότητα αυξήθηκε από 61 σε 85%, μέσα σε δύο εβδομάδες.

Το Σάββατο, οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν και πάλι τους 300. Οι ειδικοί υπολογίζουν πως η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας έχει ξεπεράσει το 30% στην επικράτεια.

Αλλαγές για τις μάσκες

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα εισηγηθεί αυτήν την εβδομάδα αλλαγές στην χρήση μάσκας σε ό,τι αφορά τους κλειστούς χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό.

Ένα ακόμη μέτρο που πιθανόν να κριθεί αναγκαίο σε περίπτωση που αυξηθεί η μολυσματικότητα του ιού, είναι η αναθεώρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης ακόμα και σε πάνω από δύο μέτρα.

Κορονοϊός: 662 νέα κρούσματα, τα μισά στην Αττική – Ξεπέρασε τη Θεσσαλονίκη η Αχαΐα

Συνολικά 94 νέα κρούσματα μεταλλάξεων του κορονοϊού – Που εντοπίζονται

Πηγή: madata.gr