Ανοίγει ξανά 10 χρόνια μετά, ο φάκελος εμπρησμού της Marfin

0
41

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η πως από την Εισαγγελία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή δύο ατόμων στον εμπρησμό της τράπεζας μετά την εξέταση του νέου βιντεοληπτικού υλικού.
Ο φάκελος του εμπρησμού της Marfin στην οδό Σταδίου κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου, που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα, ανοίγει και πάλι, δέκα ολόκληρα χρόνια μετά.

Ο εμπρησμός του τραπεζικού καταστήματος έγινε στις 5 Μαΐου του 2020, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της υπογραφής του πρώτου μνημονίου. 

Ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από το μπλοκ των διαδηλωτών και πέταξε βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό του υποκαταστήματος της τράπεζας, εντός της οποίας βρίσκονταν περίπου 25 εργαζόμενοι.

Τρία άτομα δεν κατάφεραν να απεγκλωβιστούν εγκαίρως, με αποτέλεσμα να πεθάνουν από τις αναθυμιάσεις. Μία εκ των θυμάτων, μάλιστα, ήταν εγκυμονούσα.

Μέχρι σήμερα, η ταυτότητα των δραστών της επίθεσης παραμένει άγνωστη, ενώ στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν για φόνο εξ αμελείας, λόγω των ελλιπών μέτρων πυρασφάλειας.

Πηγή: madata.gr