Ανοίγουν Πλαίσιο, Κωτσόβολος, Jumbo, Public και MediaMarkt. Πώς ψωνίζετε

0
34

Οι μεγάλες αλυσίδες λιανικών πωλήσεων Jumbo, Public, Πλαίσιο, Κωτσόβολος και MediaMarkt ανοίγουν ξανά από αύριο Δευτέρα. Οι οδηγίες προς το κοινό για τα ψώνια με το SMS στο 13032 και τις μεθόδους click away και click inside.
 
Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων σε όλη τη χώρα, όπως τα Jumbo, τα Public, το Πλαίσιο, ο Κωτσόβολος και τα MediaMarkt, ανοίγουν ξανά, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, από αύριο Δευτέρα (5/4), και υπό αυστηρό πλαίσιο που έχουν θέσει οι αρχές για τις αγορές των πολιτών εν μέσω της πανδημίας. Οι επιχειρήσεις συχνά εξηγούν συχνά οι ίδιες τα εν ισχύ μέτρα που καλείται να λάβει υπόψιν ο καταναλωτής, παρέχοντας διευκρινίσεις μέσα από τις ιστοσελίδες τους.

Η Public μιλά για «Restart με ασφάλεια» και παρέχει δύο διαφορετικούς συνδέσμους για να επιλέξουν οι πολίτες αν επιθυμούν να ψωνίσουν με τη μέθοδο του Click Away ή του Click Inside – ακολουθώντας τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, σε επιλεγμένο κατάστημα και μέρα – ώρα.

Με σχετική ανάρτησή της, η εταιρεία θυμίζει επίσης ότι η μετάβαση στα εν λειτουργία καταστήματα θα γίνεται με SMS στο 13032, το οποίο ο καταναλωτής πρέπει να φέρει, όπως και αποδεικτικό του ραντεβού του κ.α..
Τα MediaMarkt αναφέρουν, αντίστοιχα, στην ιστοσελίδα τους: «Τώρα μπορείς να βρεθείς στο αγαπημένο σου MediaMarkt, να δεις, να αγγίξεις, να δοκιμάσεις ξανά τα ατέλειωτα προϊόντα, κλείνοντας απλά το ραντεβού σου στο click inside», για το οποίο διατίθεται χωριστή πλατφόρμα.

«Αν πάλι προτιμάς να κάνεις online την παραγγελία σου και να την παραλάβεις χωρίς να μπεις στο κατάστημα, μπορείς να επιλέξεις Click Away», στην ίδια ιστοσελίδα, «και σε 60΄θα κλείσεις το ραντεβού σου».

Επικαιροποιημένες πληροφορίες για το κοινό παρέχει και η επίσημη πύλη του Κωτσόβολου:

«CLICK INSIDE: Κλείσε το ραντεβού σου, online ή τηλεφωνικά, επιλέγοντας την ημέρα και ώρα που θες και πραγματοποίησε τις αγορές σου με CLICK INSIDE, μέσα στο κατάστημα Κωτσόβολος που σε εξυπηρετεί. 
CLICK AWAY: Μπορείς να παραλάβεις και μέσω CLICK AWAY. Κάνε την παραγγελία σου online ή τηλεφωνικά στο 210 28 99 999 και παράλαβέ την από όποιο κατάστημα σε εξυπηρετεί, άμεσα και με ασφάλεια! Μόλις ολοκληρώσεις την παραγγελία σου, εμείς θα την έχουμε έτοιμη σε 20 λεπτά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις ραντεβού, για να την παραλάβεις από το σημείο quick point, έξω από το κατάστημα Κωτσόβολος της επιλογής σου!
* Εξαιρούνται τα καταστήματα στις περιοχές της Αχαΐας, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης».

 
Και εδώ, η κάθε επιλογή ανακατευθύνει τους ενδιαφερόμενους σε σελίδες με περισσότερα στοιχεία και επιλογές.

«Έχουμε καλά νέα! Τα καταστήματα Πλαίσιο ανοίγουν από Δευτέρα 05/04!», αναφέρει και η εταιρεία λιανικής πώλησης υπολογιστών, προϊόντων τεχνολογίας, ειδών γραφείου και οικιακών συσκευών.

«Έρχεσαι από τις 9.00 έως τις 20.30 τις καθημερινές και από τις 9.00 έως τις 20.00 τα Σάββατα , ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ και αγοράζεις ό,τι θέλεις, όπως θέλεις, με ασφάλεια. Εναλλακτικά, παραγγέλνεις από την άνεση του σπιτιού σου στο plaisio.gr και παραλαμβάνεις ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ με CLICK AWAY από το κατάστημα της επιλογής σου.

Τα καταστήματά μας σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΠΑΤΡΑ / THE MALL ATHENS & ATHENS HEART θα παραμείνουν κλειστά», εξηγεί, ενώ σε σχετική σελίδα ο καταναλωτής οδηγείται στα click που πρέπει να κάνει ανάλογα με την επιλογή του.

Και το Πλαίσιο, όπως και όλες οι μεγάλες αλυσίδες πωλήσεων κάνουν ιδιαίτερη μνεία στα εν ισχύ μέτρα και στις επιπλέον προσπάθειες της επιχείρησης για την προστασία της δημόσιας υγείας:

«Αγαπητοί φίλοι των JUMBO, σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 5 Απριλίου όλα μας τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και θα λειτουργούν με την υπηρεσία του ραντεβού», ανακοίνωσε, τέλος, η δημοφιλής αλυσίδα καταστημάτων, σε συνέχεια των ανακοινώσεων για την επαναλειτουργία της αγοράς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, προστίθεται: «Το ραντεβού ισχύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μόνο για 1 άτομο. Λόγω του περιορισμού των 20 ατόμων στις περιοχές που είναι στο “βαθύ κόκκινο”, τα ραντεβού εντός του καταστήματος ΔΕΝ μπορούν να ξεπερνούν τα 30 λεπτά».

Εξάλλου, τα JUMBO αναφέρουν, στην ίδια ανακοίνωση, πως «κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα των Σπάτων, του Αμαρουσίου στο Avenue, στο Ίλιον στο Escape center, Θεσσαλονίκης και Πάτρας».

Αναφορικά με τη μέθοδο click inside, ο καταναλωτής καλείται να επισκεφθεί ειδική σελίδα του επίσημου ιστοτόπου της αλυσίδας, όπου μπορεί να επιλέξει κατάστημα, ώρα προσέλευσης κλπ., προκειμένου να κλείσει το ραντεβού του.

«Αφού κλείσετε το ραντεβού σας, θα λάβετε άμεσα email επιβεβαίωσης και 2 ώρες πριν το ραντεβού σας θα λάβετε email & sms υπενθύμισης του ραντεβού. Αν κλείσετε το ραντεβού σας σε λιγότερο από 2 ώρες θα λάβετε άμεσα email & sms επιβεβαίωση», αναφέρει η σχετική σελίδα των JUMBO.

Το ωράριο λειτουργίας, όπως αναφέρει η εταιρεία, είναι: από Δευτέρα έως Σάββατο 08.00-20.30

Τι λέει το ΦΕΚ για το νέο SMS
Υπενθυμίζεται πως από αύριο θα κάνουμε τα ψώνια μας με το SMS στο 13032. Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, που δημοσιεύθηκε χθες, «για την προμήθεια αγαθών μέσω της διαδικασίας προαγοράς/προεπιλογής με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά/παραλαβή εκτός καταστήματος (click away) ή μέσω καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside) […] επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο μία (1) φορά εντός ενός εικοσιτετράωρου με σκοπό την επίσκεψη καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

Ως εικοσιτετράωρο λογίζεται το χρονικό διάστημα από τις 00.00 μέχρι τις 23.59 κάθε ημέρας.

Για τη μετακίνηση με σκοπό την επίσκεψη καταστημάτων λιανικού εμπορίου του προηγούμενου εδαφίου, κάθε άτομο αποστέλλει κενό μήνυμα (SMS) μέσω του κινητού του τηλεφώνου με αποδέκτη τον πενταψήφιο κωδικό αριθμό 13032.

Στη συνέχεια λαμβάνει γραπτό απαντητικό μήνυμα που επιβεβαιώνει τη δυνατότητα μετακίνησης για διάστημα τριών (3) ωρών από τη λήψη του απαντητικού μηνύματος, εφόσον το άτομο που αποστέλλει το μήνυμα δεν έχει ήδη μετακινηθεί γι τον ίδιο λόγο εντός του ίδιου εικοσιτετράωρου.

Κατά τη μετακίνησή του κάθε άτομο οφείλει να φέρει μαζί του υποχρεωτικά την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο και να είναι σε θέση να επιδεικνύει το απαντητικό μήνυμα, με το οποίο επιβεβαιώνεται η δυνατότητα μετακίνησης, στο κινητό τηλέφωνό του.

Για τον σκοπό της τήρησης της δυνατότητας μετακίνησης μόνο μία (1) φορά την ημέρα και προς διασφάλιση της προστασίας προσωπικών δεδομένων τα στοιχεία του μηνύματος τηρούνται μόνο μέχρι τη λήξη του εικοσιτετράωρου στο οποίο αφορά το μήνυμα.

Για την προμήθεια αγαθών μέσω της διαδικασίας προαγοράς/προεπιλογής με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away) ή μέσω καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (click inside), ο πολίτης υποχρεούται να φέρει επιπρόσθετα ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο ή σχετικό τηλεπικοινωνιακό μήνυμα ή το αποδεικτικό της ψηφιακής πλατφόρμας e-Καταναλωτής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή».

Πηγή: madata.gr