Άνοιξε εκ νέου τους πομπούς το Oruc Reis – Πού βρίσκεται

0
77

Εντός της θαλάσσιας ζώνης που είχε οριοθετηθεί μέσω της παράνομης τουρκικής Navtex φαίνεται να κινείται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Το πλοίο έγινε ξανά ορατό νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και πλέον κινείται δυτικά από το Καστελόριζο, με ταχύτητα περίπου 4,5 κόμβων την ώρα.

Συνεχώς πάνω του τα «μάτια» του Πολεμικού Ναυτικού

Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα οι κινήσεις του τουρκικού σκάφους βρίσκονται συνεχώς στα ραντάρ της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, σκιά του Oruc Reis έχουν γίνει από την πρώτη στιγμή μονάδες του ελληνικού στόλους και συγκεκριμένα πλοία επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, υποβρύχια, καθώς και άλλα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το επίπεδο επαγρύπνησης είναι δε πολύ υψηλό, διότι η νέα προκλητική αποστολή του τουρκικού σκάφους στα νότια του Καστελόριζου αξιολογείται από το «Πεντάγωνο» ως η πιο σοβαρή από τις δύο προηγούμενες. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά σενάρια και σχέδια αντίδρασης για να αποτραπεί η είσοδος του σεισμογραφικού σε περιοχή των δυνητικών χωρικών μας υδάτων δηλαδή στα 12 μίλια από το Καστελόριζο.

newpost

Πηγή: madata.gr