Αντίπαρος: Πώς συνέβη η τραγωδία στο λιμάνι με 3 νεκρούς – Βούτηξα αλλά δεν τα κατάφερα

0
46

Τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην Αντίπαρο όταν ένα όχημα έπεσε στο λιμάνι και οδήγησε στο θάνατο τρεις ανθρώπους. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Cyclades24.gr, οδηγός Ι.Χ. αυτοκίνητου έχασε τον έλεγχο και έπεσε στο λιμάνι ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τρεις επιβαίνοντες στο όχημα, οι οποίοι και οι τρεις είναι νεκροί.

Στο σημείο άμεσα έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού σώματος κι ένας επαγγελματίας δύτης, οποίος έχει ανασύρει τους τρεις νεκρούς, δύο ημεδαπούς και μια γυναίκα αλλοδαπής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, πρόκειται για ζευγάρι ηλικιωμένων και την οικιακή βοηθό του. Επίσης ανελκύστηκε και το όχημα από το λιμάνι.

Σύμφωνα με το Ηχω Fm, το ηλικιωμένο ζευγάρι διατηρούσε κατοικία στο νησί, η άτυχη 75χρονη ήταν γνωστή επιχειρηματίας της Αθήνας. Μαζί με τον σύζυγό της και τη 40χρονη οικιακή βοηθό θα ταξίδευαν το απόγευμα σήμερα αεροπορικώς για Αθήνα. Αναμένοντας το φέρρυ για να περάσουν από την Αντίπαρο στην Πούντα το αμάξι ξεκινώντας ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα έφυγε με δύναμη πάνω σε μια κολόνα που βρισκόταν εκεί στο λιμάνι και βούτηξε στη Θάλασσα.

Κανείς δεν ξέρει αν επρόκειτο για βλάβη μηχανική στο γκάζι του αυτοκινήτου ή κάποια ξαφνική επιπλοκή στην υγεία του οδηγού. Ο καπετάνιος του φέρρυ που ήταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι καθώς θα εκτελούσε το δρομολόγιο μαζί με δύο άτομα έπεσαν αμέσως στη Θάλασσα για να προσπαθήσουν να σώσουν τους τρεις επιβαίνοντες. Τα νερά στο σημείο αυτό είναι βαθιά.

  Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που έπεσε στο νερό για να βοηθήσει τα τρία άτομα μίλησε και περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη.

«Βούτηξα αλλά δεν κατάφερα να βγάλω κάποιον έξω. Ήταν αρκετά βαθειά. Το αυτοκίνητο βυθίστηκε πολύ γρήγορα. Από όσα είδα και άκουσα έγιναν τα εξής. Το αυτοκίνητο έφυγε σαν βολίδα. Σπινιάρισε και χτύπησε πάνω σε ένα στύλο που έχουμε μία σημαία. Την έσπασε και έπεσε στη θάλασσα», ανέφερε ο Δαμιανός Παλιολόγος, ο ένας από τους ανθρώπους που προσπάθησε να απεγκλωβίσει τα τρία άτομα. «Κόλλαγε το γκάζι τους σύμφωνα με τα όσα λένε. Μάλλον έβαλε μπροστά το αμάξι και έφυγε βολίδα», συνέχισε στις δηλώσεις του ο κ. Παλαιολόγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί το ζευγάρι δεν είχε καταγωγή από την Αντίπαρο αλλά διατηρούσε σπίτι τα τελευταία χρόνια. Στο σημείο βρίσκονται άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας καθώς και δύτες που έχουν βουτήξει για να ανασύρουν τους τρεις επιβάτες. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα και ο οδηγός του δεν έκανε καμία προσπάθεια να αποφύγει την πτώση στο νερό.

«Δεν πρόλαβε να αντιδράσει ο οδηγός δυστυχώς. Αυτό είδα και αυτό κατάλαβα. Το ζευγάρι δεν ήταν από την Αντίπαρο. Είχαν ένα δικό τους σπίτι και το μισό χρόνο ήταν στην Αντίπαρο», συνέχισε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας.

Πληροφορίες από το Λιμενικό αναφέρουν πως διενεργείται ήδη προανάκριση για το συμβάν προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος

Πηγή: madata.gr