Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

0
50

Μόνο 60 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας – Ακαρπη η συνάντηση Κικίλια με τους ιατρικούς συλλόγους.
Xωρίς συμφωνία έληξε η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιούνταν από τις 11 το πρωί μεταξύ του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, παρουσία όλων των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας.

Οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας προσπάθησαν να βρουν μία λύση, ωστόσο παρά τις εκκλήσεις και τις αγωνιώδεις προσπάθειες του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, οι ιδιώτες γιατροί δεν δείχνουν να ανταποκρίνονται.

Καθ’ οδόν προς καθολικό εμβόλιο για τους κορωνοϊούς – Φόβοι για νέες πανδημίες
Συγκεκριμένα παρά την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, μόνο 60 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Επομένως είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ώρες να προχωρήσουμε σε επίταξη των υπηρεσιών των γιατρών καθώς η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ είναι πιο έντονη από ποτέ.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως χτες τα μεσάνυχτα έληξε η 48ωρη προθεσμία που έδωσε ο Υπουργός Υγείας, πριν την «επιστράτευση» ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρισιμότητα της κατάστασης στο ΕΣΥ.

Ο Βασίλης Κικίλιας μάλιστα είχε παρουσιάσει και την πρόταση του υπουργείου Υγείας στους ιδιώτες γιατρούς, στην οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων:

«Συμβάσεις για 6 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 6 μήνες. Μηνιαίες αμοιβές 2000 ευρώ αφορολόγητα, καθώς και αμειβόμενες εφημερίες. Πλήρη ή μερική απασχόληση. Αμοιβές για επίσκεψη κατ’ οίκον, καθώς και αμοιβές για τηλεσυμβουλευτική

Πηγή: madata.gr