Απάντηση Κικίλια στις κατηγορίες Τσίπρα

0
44

Ο Βασίλης Κικίλιας το απόγευμα της Τρίτης στην έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊ, αναφέρθηκε όμως και στις δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και όσων συντρόφων του, όπως είπε, ακολουθούν την πολιτική του λαϊκισμού. «Το έκαναν και στην αρχή της πανδημίας, το κάνουν και τώρα» σημείωσε.

«Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε ότι χρειαστεί ώστε μαζί με την κοινωνία να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση» είπε ο κ. Κικίλιας που ευχαρίστησε τους ανθρώπους στο σύστημα υγείας. «Είμαι πεπεισμένος ότι αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες θα τα καταφέρουμε» σημείωσε.

Η πνευμονολόγος Αναστασία Κοτανίδου είπε ότι η θνητότητα στις ΜΕΘ, είναι για την χώρα μας σε ένα ποσοστό 35-37% το οποίο είναι εξαιρετικό σκορ και αυτό το οφείλουμε στο προσωπικό των ΜΕΘ που είναι εκπαιδευμένο να κανει πολύ σωστά τη δουλειά του.

Η θνητότητα στην χώρα μας βρίσκεται σε 60 άτομα ανα εκατομμύριο κατοίκους. Και αυτή η επίδοση είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με τις χώρες της βόρειας Ευρώπης και της Αμερικής σημείωσε η κα Κοτανίδου. «Το εμβόλιο όταν θα έρθει θα το κάνουν όλοι. Πρώτα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μετά οι ευπαθείς ομάδες και ακολούθως οι εθελοντές».

Πηγή: madata.gr