Απειλές κατά της ζωής του Γερμανού Τσιόδρα: Για πολλούς είμαι ο κακός που παραλύει την οικονομία

0
119

Απειλές κατά της ζωής του, ως… υπαίτιος για τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού στην γερμανική οικονομία δέχεται ο «Τσιόδρας του Βερολίνου», ο λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντόρστεν του νοσοκομείου Charité του Βερολίνου.

Όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στην αγγλική εφημερίδα «Guardian», «για πολλούς είμαι ο κακός που παραλύει την οικονομία. Αυτοι οι ισχυρισμοί με κρατάνε ξάγρυπνο τη νύχτα».

Αν και ο διάσημος πια εμπειρογνώμονας χαρακτηρίστηκε αρχικά ως επιστημονικό αστέρι, κάτι το οποίο είναι μάλλον ασυνήθιστο στη Γερμανία, στη συνέχεια αυξανόταν η κριτική για τις οδηγίες του σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Τον κατηγόρησαν ότι θέλει μόνο να βγάλει χρήματα και να γίνει πιο γνωστός. Όμως δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ για το επιτυχημένο podcast του, όπως εξομολογήθηκε τον Guardian.

«Για πολλούς Γερμανούς, είμαι ο κακός που παραλύει την οικονομία και ένας από τους λόγους είναι ότι τάσσομαι κατά των μέτρων χαλάρωσης και προειδοποιώ για πιθανό δεύτερο κύμα κορονοϊού», τόνισε ο Ντόρστεν.

Οι αντίπαλοί του δεν φαίνεται να του χαρίζονται: «Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου, τις οποίες και προωθώ στην αστυνομία», αποκάλυψε στη συνέντευξη του.

Δεν είναι όμως αυτές οι απειλές που τον προβληματίζουν. «Ακόμα πιο ανησυχητικά είναι για μένα τα άλλα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άτομα που λένε ότι έχουν τρία παιδιά και ανησυχούν για το μέλλον τους», είπε.

Ο διάσημος λοιμωξιολόγος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι επιστήμονες δεν είναι πολιτικοί. Συμβουλεύει μεν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά δεν λαμβάνει καμία απόφαση.

Πηγή: madata.gr