Απίστευτο έγγραφο συναίνεσης στον εμβολιασμό μιλά για θανατηφόρες παρενέργειες

0
10

Ενα πρωτοφανές έγγραφο συναίνεσης στον εμβολιασμό έναντι της COVID-19, το οποίο έλαβαν χθες οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Καρδίτσας, οδήγησε στην παραίτηση, κατόπιν αιτήματος του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Κεχαγιά. 

Ειδικότερα, χθες στο νοσοκομείο της Καρδίτσας οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να υπογράψουν έγγραφο στο οποίο αναφερόταν ότι συναινούν στον εμβολιασμό «παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο, ακόμη και θανατηφόρες».

Στο ίδιο έντυπο έπρεπε να υπογράψουν και όσοι εργαζόμενοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν ότι «αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη, ακόμη και εάν γνωρίζουν τους κινδύνους της νόσου».

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή για ΕΔΕ προκειμένου «να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την επιστημονική επιτροπή του νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών».

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα».

Πηγή: madata.gr