Αποκάλυψη Γιαννακόπουλου: Ένας από τους τρεις πιο πλούσιους Έλληνες θέλει τον Παναθηναϊκό

0
36

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε, μέσω live στο Instagram, σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον Παναθηναϊκό.

Μπορεί να έχει σταματήσει να ασχολείται εδώ και καιρό, πολλοί όμως είναι αυτοί που εξακολουθούν να αναφέρονται σε αυτόν ή ακόμη και να του χρεώνουν διάφορες κινήσεις της ΚΑΕ. Έτσι, θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ο Γιαννακόπουλος μέσω live στο Instagram αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, απαντώντας σε ερωτήσεις που του έγιναν.

Αναλυτικά όσα είπε…

Για τη θητεία του στην ΚΑΕ: «Εγώ ούτε Champions League πήρα και δεν έβαλα τα χρήματα στην ομάδα όπως έκαναν άλλοι, ούτε έριξα την ομάδα μου στην Α2. Έχω μάθει από το σπίτι μου να σέβομαι τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Έτσι έκανα και όταν είπα για το PAO Alive και τον Βοτανικό ότι θα φύγω. Πέρσι τέτοια εποχή βγήκα και ανέφερα όλους τους λόγους, για τους οποίους φεύγω. Όντως, έφυγα. Το αίμα-νερό δεν γίνεται. Όμως, με εμπλέκουν διάφοροι, είτε γιατί πληρώνονται από τους Αγγελόπουλους, είτε γιατί θέλουν να δημιουργήσουν ζημιά. Η κριτική είναι απόλυτα σεβαστή. Έχω αποφασίσει να κάνω πάρα πολλά πράγματα. Λογικό να έχω κριτική. Αλλά τη λάσπη δεν την έχω αφήσει ποτέ, ούτε θα την αφήσω τώρα.

Ούτε το 2012 ήθελα να ασχοληθώ με τον Παναθηναϊκό, αλλά μπήκα μπροστά και έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Η ομάδα κρατήθηκε ψηλά. Πήραμε μαζεμένα νταμπλ, διαλύσαμε τον Ολυμπιακό. Με τιμά ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να ασχοληθώ ξανά με τον Παναθηναϊκό. Δεν έδωσα κανένα τέτοιο δικαίωμα. Τον Χεζόνια δεν τον έχω πληρώσει εγώ. Δεν ήξερα καν ότι θα έρθει. Φέτος δεν έχω κάνει τίποτα για την ομάδα. Την παρακολουθούσα από μακριά, γιατί δεν μπορούσα να πάω στο γήπεδο λόγω κορωνοϊού».

Για την πώληση της ΚΑΕ: «Είμαι καλός οδηγός, ξέρω να παρκάρω. Οι μετοχές δεν παρκάρονται, είναι προς πώληση. Υπάρχουν δύο συζητήσεις. Η μία με έναν από τους τρεις πιο πλούσιους Έλληνες και η άλλη με μια μεγάλη εταιρεία. Μου είπαν: «Γιαννακόπουλε μπαίνουμε, να αγοράσουμε, αλλά με εσένα μπροστά». Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να αγοράσει. Δύο συζητήσεις υπήρξαν. Μου είπαν ότι θέλω να μείνω μπροστά. Μου είπαν: «Πρόεδρε, όταν σε εσένα κάνουν αυτά στο σπίτι σου, πώς να μπούμε εμείς μπροστά; Σε χρειαζόμαστε ως ασπίδα». Δεν έφυγα γιατί δεν έχω λεφτά. Όσα γουστάρω μπορώ να βάλω. Δεν θέλω να έχω άλλη σχέση. Είναι ασύμβατος ο χαρακτήρας μου με αυτά που γίνονται μέσα στον Παναθηναϊκό.

Δύο Έλληνες μου το είπαν, τους είπα ότι έχω αποφασίσει να απεμπλακώ εντελώς. Η ομάδα είναι προς πώληση, 25 εκατομμύρια ευρώ. Θα έρθει να πάρει κάποιος τον Παναθηναϊκό, ένα από τα μεγαλύτερα brand names της Ευρώπης, που έχει χτισεί με εκατομμύρια, αίμα, ιδρώτα και υγεία. Όποιος πάρει τον Παναθηναϊκό θα έχει οφέλη, όλοι το καταλαβαίνουμε. Can you imagine? Η ομάδα είναι προς πώληση σε πάρα πολύ καλή τιμή. Η Deloitte μου βγάζει την αξία της ΚΑΕ στα 75 εκατ. ευρώ. Όποιος έχει άλλη εικόνα να βγει να με διαψεύσει. Όσοι λένε ότι δεν πουλάω να βγουν να με διαψεύσουν. Εδώ είμαι. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ στη ζωή μου».

Για το ΟΑΚΑ: «Όσο για το ΟΑΚΑ, προσπαθώ να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Αφού κανείς δεν μπορεί να έρθει να ρίξει εκατομμύρια. Κακώς ασχολούμαι που θέλω να έχει έδρα το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός; Δεν θέλω να ασχοληθώ με τον Παναθηναϊκό ποτέ ξανά. Αν και το “ποτέ” είναι βαριά λέξη. Δεν πέτυχε το PAO Alive και ο Βοτανικός, γι’ αυτό έφυγα. Δεν έφυγα για τη Θύρα 13. Είχαμε τις διαφορές μας και τις έχουμε ακόμα. Βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα σχετικά με τους ρόλους.

Είχα πει πως θα συνεχίσω να υποστηρίζω τον Ερασιτέχνη. Όταν έγινε επίθεση στο σπίτι μου από ηγετικά στελέχη της 13, είπα ότι δεν θέλω καμία σχέση με τον σύλλογο. Μπορεί στο μέλλον αν άλλαζαν τα πράγμα. Όμως, όσο υφίσταται αυτό το πράγμα που λέγεται Θύρα 13, δεν έχω θέση στον Παναθηναϊκό. Δεν έχουν το θάρρος, το σθένος, το μυαλό να ζητήσουν συγγνώμη για όσα έχουν γράψει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα, αλλά δεν θα σήμαινε και το οτιδήποτε».

Για τις συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές: «Τμήμα χορηγιών υπάρχει στην ΚΑΕ. Όποιος θέλει, μπορεί να πάει να προσφέρει όσα λεφτά θέλει. Οι μετοχές είναι προς πώληση. Υπήρξαν δύο συζητήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες. Είχαν όμως ως όρο ότι με ήθελαν ως ασπίδα. Να μπω μπροστά. Όχι, έχω πάρει την απόφαση να απεμπλακώ εντελώς. Το θέμα μου είναι ότι δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με τον Παναθηναϊκό. Μιλάμε και με 15 ομίλους εκτός Ελλάδας.

Υπήρχε κορωνοϊός, γίνονται πράγματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σύντομα θα υπάρξουν νέα, είμαι ο πρώτος που το θέλω. Όποιος έρθει, θα πάρει μια ομάδα που είναι ένα από τα 3 μεγαλύτερα brand name της Ευρώπης. Αν πάρει την ομάδα, θα έχει τεράστια οφέλη. Η ομάδα είναι προς πώληση σε πάρα πολύ καλή τιμή. Οι ορκωτοί λογιστές ορίζουν την τιμή της στα 75 εκατομμύρια ευρώ, εγώ τη δίνω πολύ λιγότερο. Ως φίλαθλος του Παναθηναϊκού, θα με ένοιαζε γιατί δεν βρίσκεται κάποιος να αγοράσει την ΚΑΕ. Κάποιος από όλους αυτούς τους επιφανείς επιχειρηματίες. Ο Γιαννακόπουλος πουλάει».

Για την αγάπη του προς την ομάδα: «Την πονάω την ομάδα και θα την πονάω όλη μου τη ζωή. Βοηθάω την ομάδα, γι’ αυτό προσπαθώ να πάρω το ΟΑΚΑ. Γι’ αυτό ζήτησα από Διαμαντίδη και Αλβέρτη να είναι μπροστά. Γι’ αυτό έβαλα το πιο μεγάλο στέλεχος των επιχειρήσεών μου, τον Τριαντόπουλο στην ομάδα».

Για τα χρήματα του PAO Alive: «Πήγαν σε αποπληρωμή παικτών του Παναθηναϊκού. Όσα δεν πήγαν εκεί, είναι στα ταμεία της ομάδας. Όλος ο κόσμος το ξέρει».

Για τον Ομπράντοβιτς: «Ο άνθρωπος αυτός έφυγε το 2012. Πολλά ακούστηκαν τότε. Η ιστορία απέδειξε γιατί έφυγε. Υπάρχουν πάλι άνθρωποι που λένε γιατί δεν χτυπήσαμε την πόρτα του. Κάνετε ρητορικές ερωτήσεις με υπονοούμενα, είτε σε αντίπαλα sites, είτε στα λεγόμενα παναθηναϊκά, που δημιουργούν ζημιά. Τον ίδιο τον πήρατε να τον ρωτήσετε αν τον προσέγγισε κάποιος από τον Παναθηναϊκό για να έρθει; Μάλλον όχι, ε; Κάποιοι που τον προσεγγίσατε έχετε απάντηση; Και τότε δεν υπήρχε λόγος να βγει κάτι στη δημοσιότητα. Βγήκε γιατί είχαν γραφτεί κάποια πράγματα. Μας ανάγκασαν να έχουμε τη σχέση που έχουμε με τον Ομπράντοβιτς.

Σε προσωπικό επίπεδο η σχέση μας έχει αποκατασταθεί. Έχουμε μιλήσει, οι σχέσεις μας είναι καλές. Εγώ είμαι εκτός μπάσκετ, εκείνος εντός. Ρωτήστε τον. Τον ρώτησε κανείς αν θα ήθελε να γυρίσει φέτος; Ένας δεν βρέθηκε να τον πάρει να τον ρωτήσει; Δεν θέλατε. Θέλατε να δημιουργείτε εντυπώσεις, για το πόσο κακός είναι ο Γιαννακόπουλος. Ότι εγώ δεν αφήνω τη διοίκηση να προσεγγίσει προπονητές. Μπορούν να πάρουν όποιον θέλουν. Στεναχωρήθηκα που έφυγε ο Βόβορας, ως φίλαθλος. Του έχω εκτίμηση. Δεν το ήξερα. Ήρθε ο Κάτας, δεν το ήξερα, δεν με ενδιέφερε διοικητικά. Σαν φίλαθλος, όμως, θέλω το καλύτερο.

Υπήρχαν και φήμες για έναν επιχειρηματία που είχε κλείσει τον Ομπράντοβιτς. Έπαιξε δυνατά αυτό, λάσπη στον ανεμιστήρα. Ότι ήθελε να βάλει λεφτά και δεν τον άφησα εγώ. Εγώ; Τμήμα χορηγιών υπάρχει. Όλοι το ξέρουν, paobc.gr. Μπαίνουν και βλέπουν τους υπεύθυνους. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει και να τους πει τι χρήματα θέλει να βάλει. Όλα αυτά τα οποία λέγονται ότι ο τάδε ήθελε να βάλει λεφτά και δεν τον άφησε ο Γιαννακόπουλος… Όποιος θέλει πάει, χτυπάει την πόρτα και δίνει ό,τι χρήματα θέλει. Μακάρι να έρθουν. Μακάρι να έρθει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό ο Ζέλικο, που είναι και αγαπητός. Μακάρι να έρθει όποιος θέλει να αγοράσει την ΚΑΕ. Η ομάδα πωλείται κανονικά».

Πηγή: madata.gr