Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ασθενής με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο

0
15

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης, στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο, καθώς ασθενής περίπου 60 ετών που νοσηλευόταν, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής νοσηλευόταν στις απλές κλίνες κορoνοϊού, στην πτέρυγα Γ.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις.

Για επιλογή ασθενών με ηλιακά κριτήρια έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ThessToday τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη έχουν “γονατίσει” και το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όρια του, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, μετά το πέρας της επίσκεψης του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

“Δεν υπάρχουν ΜΕΘ και είναι αναγκασμένοι οι γιατροί να επιλέγουν ποιος θα μπει και ποιος θα μείνει εκτός”.

Μπορεί να σημειώθηκε μια μικρή μείωση στο Ιπποκράτειο, ωστόσο γιατροί και νοσηλευτές ανησυχούν καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

“Στο Ιπποκράτειο ξεκινήσαμε με 10 κλίνες ΜΕΘ και τώρα έχουμε κάνει ΜΕΘ τα πάντα. Χειρουργικές αίθουσες, ανάνηψης, καρδιοχειρουργικές μονάδες, έχουμε κάνει ΜΕΘ ακόμα και θαλάμους σε νοσοκομεία με έναν αναπνευστήρα. Κι όμως όλα έχουν γεμίσει”.

“Πάνω από 700 υγειονομικοί νοσούν στη Θεσσαλονίκη, και 1.000 στην Κεντρική Μακεδονία” τονίζει ο κ. Γιαννάκος, ενώ στη συνέχεια προσθέτει πως “τα νοσοκομεία αναστεναζουν από έλλειψη προσωπικού.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να ενταχθούμε στα βαρέα και ανθυγιεινά, να δώσουν ένα δώρο Χριστουγέννων σε όλους”.

Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της εφημερίας στο Ιπποκράτειο έγιναν συνολικά 76 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, ενώ οι 25 κλίνες ΜΕΘ είναι όλες καλυμμένες.

Επίσης, αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται 250 ασθενείς σε απλές κλίνες.

thesstoday.gr

Πηγή: madata.gr