Αποπλάνηση 13χρονου: Η φιλόλογος ζητεί συγγνώμη – Είναι ιδιαίτερα μεταμελημένη

0
49

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η 36χρονη καθηγήτρια που κατηγορείται για την αποπλάνηση 13χρονου στον οποίο παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο «Απόστολος Γ. Κόντος & Συνεργάτες» που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την κατηγορούμενη ενώπιον της16ης Ανακρίτριας για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκου και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, προτεραιότητα είναι το βέλτιστο συμφέρον του ανηλίκου.

Χωρίς να αρνείται τις πράξεις της, στην υπερασπιστική της γραμμή αφενός δηλώνει την ειλικρινή της συγγνώμη για τη συνθήκη που έχει υποβάλει τον ανήλικο και την οικογένειά του με τη συμπεριφορά της, αφετέρου τονίζεται πως θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός των δικαιωμάτων της κατηγορουμένης και της αρχής της νομιμότητας του Ποινικού Δικαίου.

«Η ποινική αξιολόγησή της, ωστόσο, αφορά τη Δικαιοσύνη που θα πρέπει να μείνει απερίσπαστη στο έργο της. Σε κάθε περίπτωση, η δημοσίευση ανακριβειών ή άσχετων με την υπόθεση πληροφοριών, βλάπτει πρώτα και κύρια τον ανήλικο και δευτερευόντως την εντολέα μου και το δύο χρονών παιδί της» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Απόστολος Κόντος, συνήγορος της 35χρονης, αναφέρθηκε σε ανακρίβειες που έχουν διαρρεύσει: “Το πρώτο αφορά διαρροές που έχουν να κάνουν με ταξίδι στο εξωτερικό. Αυτό δεν ισχύει και δεν θα μπορούσε να ισχύει. Έχουμε να κάνουμε με μια μητέρα ενός ανήλικου τέκνου, μόλις δύο ετών. Είμαστε σε μια περίοδο που ούτως ή άλλως το να ταξιδέψει κάποιος στο εξωτερικό καταλαβαίνετε ότι είναι σχεδόν αδύνατο. Οποιοδήποτε επιχείρημα κατατείνει σ’ αυτήν την κατεύθυνση βρίσκεται σε αδιέξοδο. Το δεύτερο έχει να κάνει με διαρροές που είχαν να κάνουν με το περιεχόμενο της δικογραφίας και κατά πόσον μπορούμε να κάνουμε λόγο για πράξεις ασέλγειας την ώρα του μαθήματος στρέφοντας τον φακό στην ιδιότητα της συγκεκριμένης και αυτό οφείλω κατηγορηματικά να το αφήσω στην άκρη”.

Παράλληλα τόνισε ότι “μετά το αρχικό σοκ, μου ζήτησε να επικοινωνήσω με κάθε δυνατό τρόπο το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα μεταμελημένη για τη συνθήκη που έχει υποβάλει τον ανήλικο και την οικογένειά του και εφόσον πραγματικά της ζητηθεί είναι στη διάθεση και της οικογένειας και του οποιουδήποτε να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προς το συμφέρον του ανηλίκου”.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου:

“Επιδοκιμάζουμε το υγιές αντανακλαστικό της κοινωνίας μας να ευαισθητοποιείται μπροστά σε τέτοια αδικήματα.

Ωστόσο, συνιστά ιερή υποχρέωση όλων η προσέγγιση της υπόθεσης με κύριο μέλημα το βέλτιστο συμφέρον του ανηλίκου. Την ίδια στιγμή, αποτελεί καθήκον ο σεβασμός των δικαιωμάτων της κατηγορούμενης και της αρχής της νομιμότητας του Ποινικού μας Δικαίου, αφορμή μερίδα δημοσιευμάτων που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση επισημαίνεται ότι:

– Η εντολέας μου από την πρώτη κιόλας στιγμή προσήλθε ενώπιον των Αρχών αιτούμενη και λαμβάνοντας νόμιμη προθεσμία για την απολογία της.

– Βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και προσπαθεί να αντιληφθεί τις συνέπειες των πράξεών της. Δηλώνει την ειλικρινή της συγγνώμη για τη συνθήκη που έχει υποβάλλει τον ανήλικο και την οικογένεια του με τη συμπεριφορά της. Εφόσον της ζητηθεί θα κάνει κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό για την προστασία του ψυχισμού του.

– Ο ρόλος της υπερασπιστής είναι να διαφυλάξει τη νομιμότητα της διαδικασίας, να διευκολύνει τις Ανακριτικές Αρχές στο έργο τους, θέτοντας όμως στην κορυφή των ενεργειών της την προστασία του ανηλίκου.

– Η συμπεριφορά της εντολέως μου φέρει μεγάλη ηθική απαξία και ο κοινωνικός συναγερμός είναι απαραίτητος σε τέτοια περιστατικά. Η ποινική αξιολόγηση της ωστόσο αφορά τη Δικαιοσύνη που θα πρέπει να μείνει απερίσπαστη στο έργο της.

– Σε κάθε περίπτωση, η δημοσίευση ανακριβειών ή άσχετων με την υπόθεση πληροφοριών, βλάπτει πρώτα και κύρια τον ανήλικο και δευτερευόντως την εντολέα μου και το δύο χρονών παιδί της. Δε θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί η μυστικότητας της ανάκρισης και η προσβολή των προσωπικών δεδομένων των εμπλεκομένων:

Μετά τιμής,

Απόστολος Κόντος”.

enikos

Πηγή: madata.gr