Απόσυρση τουρκικών πλοίων από το Καστελόριζο – Αμοιβαίες κινήσεις αποκλιμάκωσης

0
79

Σημαντικός αριθμός τουρκικών πλοίων φεύγουν από το Καστελόριζο και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θεωρείται ως μία κίνηση αποκλιμάκωσης.

Έχει ξεκινήσει μια «αμοιβαία απόσυρση» των πολεμικών πλοίων Ελλάδας και Τουρκίας που από την Τρίτη βρίσκονται σε «διάταξη αντιπαράθεσης».

Αυτή είναι η εικόνα που μεταδίδεται από κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ακόμη δεν μιλούν για αποκλιμάκωση. «Η NAVTEX των Τούρκων είναι σε ισχύ και συνεπώς και εμείς παραμένουμε σε κατάσταση ετοιμότητας», λένε οι ίδιες πηγές.

Πρώτοι ξεκίνησαν οι Τούρκοι με την απόσυρση δύο πολεμικών πλοίων και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από τον ελληνικό Στόλο. Η διαδικασία δείχνει ότι ίσως έχει υπάρξει κάποιου είδους συνεννόηση και συμφωνία.

Ωστόσο είναι βέβαιο ότι μονάδες του ελληνικού στόλου θα παραμείνουν στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι από την Αττάλεια. Εκεί όπου παραμένει το ερευνητικό σκάφος των Τούρκων Oruc Reis, αλλά και δύο φρεγάτες, που από το πρωί έχουν αγκυροβολήσει ανοιχτά της Αττάλειας.

http://www.topontiki.gr

Πηγή: madata.gr