Άρειος Πάγος: Δεν είναι αξιόποινη πράξη η εκμετάλλευση πόρνης

0
61

Μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα (1-7-2019) η πράξη της “εκμετάλλευσης πόρνης” έχει καταστεί πλέον ανέγκλητη, δηλαδή, δεν θεωρείται πλέον αξιόποινη πράξη και καταργήθηκε ως αδίκημα και έτσι ο Άρειος Πάγος αθώωσε αλλοδαπό ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, για εκμετάλλευση ιερόδουλης.

Οι αρεοπαγίτες, του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος αναφέρουν ότι κατά το άρθρο 350 («εκμετάλλευση πόρνης») του παλαιού Ποινικού Κώδικα «άντρας που συντηρείται ολικά ή εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ’ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της τιμωρείται με φυλάκιση έξι μηνών μέχρι τριών ετών, αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί για άλλη βαρύτερη αξιόποινη πράξη». Όμως, με το νέο Ποινικό Κώδικα, η πράξη της «εκμετάλλευσης πόρνης», δεν θεωρείται πλέον αξιόποινη πράξη.

Ειδικότερα, το 2018 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης 50χρόνος Αλβανός υπήκοος κηρύχθηκε ένοχος γιατί «κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Μάϊο του έτους 2012 έως και τη σύλληψή του στις 3-9-2012 συντηρήθηκε εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ΄ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της».

Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες ο 50χρόνος «εκμεταλλεύθηκε ενήλικη υπήκοο Ρουμανίας, η οποία ασχολούνταν με την πορνεία» η οποία εκδίδονταν επ΄ αμοιβή σε άγνωστο αριθμό ανδρών, το αντίτιμο δε της συνουσίας της με αυτούς το λάμβανε κατά μείζον μέρος ο κατηγορούμενος, με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και το βιοπορισμό του». Έτσι, ο αλλοδαπός άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή και κήρυξε τον κατηγορούμενο αθώο.

Πηγή: madata.gr