Αρνητές της πανδημίας ξυλοκόπησαν άγρια εργαζόμενο στο μετρό. Σκληρό βίντεο

0
53

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο στο οποίο καταγράφηκε ο ξυλοδαρμός ενός εργαζόμενου στον σταθμό Ομόνοια του μετρό Αθηνών, από άτομα τα οποία ήταν αρνητές της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις Σταθερές Συγκοινωνίες, ο εργαζόμενος τραυματίστηκε σε τέτοιο βαθμό που χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Αφορμή για την επίθεση στάθηκε η παρατήρηση που έκανε ο εργαζόμενος σε δύο νεαρού οι οποίοι εντός του συρμού του μετρό δεν φορούσαν μάσκες και ο ένας εξ’ αυτών είχε ανεβασμένα τα πόδια του στο κάθισμα.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ο εν λόγω εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν από αυτούς να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα. Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές.

Το θύμα με πόνους στο πρόσωπο και το σώμα του μεταφέρθηκε σε χώρο του σταθμού, απ΄ όπου τον παρέλαβε μετά από λίγο το ΕΚΑΒ  για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Έρευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η  Ελληνική Αστυνομία, ενώ η ΣΤΑΣΥ θα συμβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν  οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Παράλληλα  η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα συνδράμει στη λήψη όλων των απαιτούμενων  μέτρων για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων της, ενώ προτίθεται να  αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού που απαιτείται να έχουν κατά τη διάρκεια της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής σε αυτά.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: madata.gr